Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı bu ay 2 saate çıkıyor. Saatler bir saat geriye alınıyor. Peki Avrupa’da kış saatine ne hangi tarihte geçiliyor?

Almanya’da 2025 Araç Sigortası sınıfları belirlendi: 12 milyon aracın sınıfı değişti Almanya’da 2025 Araç Sigortası sınıfları belirlendi: 12 milyon aracın sınıfı değişti

Bu yıl yaz saatinden kış saatine 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece gece geçilecek. Sabaha karşı saat 03:00’de saatler bir saat, yani 02:00’ye geri alınacak.

Türkiye ile saat farkı 2 saate çıkacak
Bilindiği üzere 2016 yılında Türkiye kalıcı yaz saati uygulamasına geçti. Avrupa’da ise halen yaz – kış saati uygulaması devam etmekte. Ekim ayı sonunda Avrupa kış saatine geçecek. Bu nedenle Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki saat farkı 2 saate çıkacak. İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı ise 3 saate çıkmış olacak.

Avrupa’da yaz – kış saati uygulaması
Yaz ve kış saati uygulaması gün içinde gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için uygulamaya kondu. Ancak belli bir süredir Avrupa içinde bu konu uzun tartışmalara neden oldu.

2018 yılında Avrupa çapında 4,6 milyon Avrupalının katılımıyla yapılan bir anket çalışmasında, katılımcıların yüzde 84’ü saatlerdeki ayarlamanın, özellikle insanın biyolojik ritmini bozduğunu belirtti ve uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Avrupa Birliği (AB) de o dönemde başlayan tartışmalara son vermek için, 2019 yılında bir girişimde bulundu. Saatlerin değiştirilmemesi önerisi Avrupa Parlamentosuna (AP) sunuldu.

AP aynı yıl saatlerin değiştirilmemesini onayladı ancak ülkeler arasında “bu uygulamayı sonlandırırsak hangisi daha iyi: yaz saati mi kış saati mi?” sorusu gündeme geldi. 2019 yılından bu yana konu dosyası tozlu raflara kaldırıldı ve orada unutuldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi