Flaman Refah, Halk Sağlığı ve Aile Bakanı Hilde Crevits, bölgedeki intihar sayıları ile ilgili bir rapor sundu. Rapora göre 2022 yılında bin yirmi dört kişi intihar etti. Bu rakam intihar vakalarının 2020 ‘ye kıyasla yüzde 3,7 arttığını gösterdi. Kadınlar arasında ise erkeklere göre daha fazla intihar vakası tespit edildi.

Rapordaki verilere göre 2022 yılında günde ortalama 2,8 intihar gerçekleşti. Başka bir değişle 100 bin kişi başına 15,4 intihar vakası gerçekleşti.

2000 ile 2021 yılları arasında intihar oranlarında yüzde 34'lük bir azalma yaşanmışken, 2022 yılında bu oranların tekrar artmış olması dikkat çekti.

Kadınlar ve genç kızlar arasında intihar vakaları artıyor
Açıklanan rapora göre özellikle kadınlar arasındaki intihar vakaları dikkat çekici derecede arttı.
2020'den bu yana kadınlar ve genç kızlar arasındaki intihar vakalarında yüzde 17,8 artmış yaşandı. 15 ila 29 yaş grubunda bu oran yüzde 26,1, 45 ila 59 yaş arasındaki kadınlarda ise yüzde 19,3'lük bir artış söz konusu. 60-74 yaş arası ve 75 yaş ve üzeri kadınlar arasında da intiharlarda sırasıyla yüzde 34,5 ve yüzde 24'lük bir artış görüldü. Sadece 30 ila 44 yaş arasında yüzde 9,7'lik bir düşüş yaşandı.

Erkekler arasında, intihar oranlarında 15-29 yaş grubunda yüzde 16,1, 30-44 yaş grubunda yüzde 1,7 ve 75 yaş ve üzerinde yüzde 20,5'lik bir düşüş görülmekte. 45-59 ve 60-74 yaş grubundaki erkeklerde ise sırasıyla yüzde 9,2 ve yüzde 12,5'lik arttı.

Bakan Crevits, "Bu yeni rakamlar, intiharların önlenmesi konusunda çalışmaya devam etmemiz gerektiğini gösteriyor" diyerek, hükümetin İntiharı Önleme Flaman Uzmanlık Merkezi, Centra Geestelijke Gezondheidszorg ve İntihar Hattı 1813 ile işbirliği içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, gençler ve yetişkinler için çevrimiçi önleyici yatırımlar yapıldığını ve OverKop evlerinin sayısının bu yasama döneminde 5'ten 69'a çıkarıldığını ifade etti. 

Artan intihar vakalarına yönelik tedbir planı
Flaman İntiharı Önleme Uzmanlık Merkezi (VLESP) önümüzdeki yıllarda özellikle genç kadınlardan oluşan hedef grubu yakından izlemeye devam edecek. 

Diğer tedbirler arasında, intihara meyilli gençleri desteklemek için bir uygulamanın geliştirilmesi ve çocuklarda ve gençlerde intihar düşünceleri ve davranışlarının tespiti ve müdahalesi için kılavuzların başlatılması yer alıyor. Ayrıca, erkeklere odaklanma önemini koruyarak, yardımın önündeki engelleri ve erkeklerin yardım arama ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik ek çabalar da dâhil edilecek.

Yaşlılar, hassas meslek grupları ve ruh sağlığı sorunları olan kişiler gibi diğer hassas gruplarla özel olarak ilgilenilecek, önemli kişiler ve profesyoneller arasında intihar eğilimini tanıma ve bununla başa çıkma konusunda uzmanlık teşvik edilecek, işyerinde intiharı önlemeye yönelik girişimler ve çevrelerinde intihar vakası ile karşılaşan vatandaşlar desteklenecek. 

Şiddetli yağış Belçika ve Almanya'da sel ve su baskınlarına neden oldu Şiddetli yağış Belçika ve Almanya'da sel ve su baskınlarına neden oldu

İntiharla ilgili soruları olan herkes 1813 numaralı intihar yardım hattını arayabilir ya da www.zelfmoord1813.be adresini ziyaret edebilir.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.