Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo sınır kapısındaki gümrük memurları, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde Türkiye’ye giden iki araçta toplam 135 bin euro değerinde euro ve ABD doları ele geçirildi. Kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Bulgaristan Gümrüğünden yapılan açıklamada ilk vakanın 29 Eylül günü Romanya’dan Türkiye’ye giden bir otobüste ortaya çıktığı belirtildi.

Romanya'dan Türkiye'ye seyahat eden bir otobüste yapılan kontroller sırasında, iki kadın yolcunun üzerinde beyan edilmemiş nakit para bulundu. Yapılan kişisel aramalarda, kadınlardan birinin iç çamaşırında 10 bin euro ve 10 bin ABD doları, diğerinde ise 10 bin ABD doları ve 7 bin 500 euro nakit para ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili tutanak düzenlendi.

İkinci vaka ise 30 Eylül günü yaşandı. Almanya'dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye seyahat eden Türk plakalı bir kamyon sınır kapısında detaylı incelemeye alındı. Kontrol sırasında, soğutmalı yarı römorkun fabrika boşluklarına saklanmış euro banknotlar bulundu. Yapılan sayımda toplam miktarın 100 bin euro olduğu tespit edildi.

Bu olayla ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Dairesi gözetiminde bir soruşturma başlatıldı.

Bulgaristan Gümrüğü'nden yapılan açıklamaya göre gümrük yetkilileri, yılbaşından bu yana Kapitan Andreevo sınır kapısında toplamda yaklaşık 4 milyon 550 bin euro değerinde beyan edilmemiş para ele geçirdi.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avusturya Pazar günü sandık başına gidiyor Avusturya Pazar günü sandık başına gidiyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi