Avusturya’da hayat giderek pahalılaşıyor. İşçi Odası, oto tamirhanelerindeki işçilik ücretlerinin ne kadar olduğunu inceledi. Elde edilen sonuçlar şaşırtıcı.

Otomobil sahipleri yakında daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. "Durchblicker" karşılaştırma portalına göre, bu yıl araç sigortası fiyatları yüzde 17'ye kadar arttı. Ancak sadece sigortalar değil, tamircilerin işçilik ücretleri de ciddi şekilde zamlandı. Bu yıl saatlik çalışma ücretleri yaklaşık yüzde 8 oranında arttı.

Yukarı Avusturya İşçi Odası Tüketici Koruma Birimi, oto tamirhanelerindeki işçilik maliyetlerini karşılaştırdı. Bu analiz kapsamında eyaletteki 117 firma incelendi.

En çok dikkat çeken sonuçlardan biri bazı oto tamirhanelerinin bir saatlik çalışma için 230 euro talep etmesi. En düşük saatlik işçilik ücreti ise 72 euro.

İşçi Odası araç sahiplerine şu önerilerde bulundu:

  • İş emrini vermeden önce yazılı bir fiyat teklifi istenmeli. Bu teklif ücretsizdir, ancak tamirhane önceden, örneğin genel şartlar ve koşullarda, ücretli olduğunu belirtirse durum farklıdır.
  • Saatlik ücretler, araç markası veya modeli ile yapılacak işin türüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
  • Müşteriler, yapılan tamir işlerini detaylıca açıklamalarını istemeli ve faturada belirsizlik varsa teslim sırasında hemen konuşmalıdır.
  • Bazı firmalar, araç muayene etiketini (Pickerl) yıllık servis hizmeti kapsamında ücretsiz veya indirimli olarak yapmaktadır. Bu nedenle önceden tamirhaneden bilgi alınmasında fayda var.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avusturya’da telefon operatörlerinin 13 yıldır kestiği haksız ücretler geri alınabiliyor Avusturya’da telefon operatörlerinin 13 yıldır kestiği haksız ücretler geri alınabiliyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi