Yabancı plakalı aracını yeğenine veren gurbetçiye 320 bin liralık şok ceza! Yabancı plakalı aracını yeğenine veren gurbetçiye 320 bin liralık şok ceza!

Türk basınının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti.  Cıvaoğlu, temmuz ayında İstanbul'daki bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmıştı. Geçirdiği kazada çarpmanın etkisiyle beyninin iki noktasında ödem oluşan ve ince bir kanamayla karşılaşan Civaoğlu, acilen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı.

Cıvaoğlu’nun cenazesi yarın düzenlenecek törenle defnedilecek.

Güneri Civaoğlu kimdir?
85 yaşındaki Güneri Cıvaoğlu, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, Milliyet Gazetesinin baş yazarıydı. 30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya gelen Güneri Cıvaoğlu, gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken çalışmaya başlayan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe adım attı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okudu. Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Güneş gazetesinin ortakları arasındaydı ve uzun süre genel yayın yönetmenliğini de bizzat yürüttü.

1986-1996 yılları arasında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, aynı zamanda Show TV’de genel müdür olarak görev yaptı. 1996 yılından itibaren Milliyet Gazetesi’nin başyazarlığını sürdüren gazeteci, Kanal D’de 8 yıl boyunca siyasi olayları yorumladı ve "Durum" isimli programı sundu. Ayrıca 5 yıl boyunca “Şeffaf Oda” isimli programı hazırlayıp sundu. Daha sonra FOX TV’de devam eden Cıvaoğlu, burada da 1 yıl program yaptıktan sonra 2013 yılında TV8’e transfer oldu. Burada 3 yıl boyunca program yapmaya devam etti. 2016 yılından itibaren CNN Türk ekranlarında yer aldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi