Geçen hafta Geçici Enerji Acil Yardım Fonu başvurularının 18 Mart Pazartesi günü kapanacağı duyurulmuştu. Ancak geçtiğimiz Cumartesi günü pek çok kişi yaşanan UWV sitesinde yaşanan teknik bir sorun nedeniyle başvurusunu tamamlayamadı. Bu nedenle başvuru tarihi 20 Mart’a kadar uzatıldı. 

Bir UWV sözcü, "Kapanış tarihinden hemen önce çok sayıda başvuru olması ve UWV'deki teknik sorunlar nedeniyle fonu Çarşamba gününe kadar açık tutmaya karar verdik" dedi.

Düşük gelirli ve yüksek enerji faturaları olan haneler Ocak ayının sonundan bu yana fon için tekrar başvuruda bulunabiliyorlar. Bu yıl program gevşetildiği için daha fazla kişinin başvuru yapmasına olanak sağlandı. 

Geçici Enerji Acil Yardım Fonu 
Geçtiğimiz yıllarda artan enerji faturalarına yapılan ek yardımlar geçen 31 Aralık itibariyle sonlandırılmıştı. Hükümet 1 Ocak’tan itibaren daha esnek şartlara sahip Geçici Enerji Acil Yardım Fonu’nun devam edeceğini açıkladı.

Düşük gelirli haneler, yüksek gelen enerji faturalarına yardım alabilmek için Geçici Enerji Acil Yardım Fonu’na başvurabiliyor. Fonun finansmanı devlet ve enerji tedarikçileri tarafından karşılanıyor ve bu yıl bütçe 84 milyon euroya çıkartıldı.

Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor! Avrupa Parlamentosu’ndan bir ilk: Kadına yönelik şiddet vakalarında ağır cezalar geliyor!

Başvuruda, enerji faturasının hanedeki toplam gelire kıyasla ne kadar yüksek olduğuna bakılıyor. Eğer enerji faturası gelirin yüzde 8 ya da yüzde 10'undan fazlaysa, aradaki bu fark fon tarafından karşılanıyor. 

Enerji Acil Yardım Fonu, başvurusu kabul edilen kişinin, bu tarihten sonraki 6 aylık dönem içerisinde gelen faturalarına destek sunuyor. Ödemeler enerji tedarikçisi aracılığıyla yapılıyor. 

Enerji Acil Yardım Fonu desteği için www.noodfondsenergie.nl sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.