Almanya’da 1 Ekim’de yürürlüğe giren değişiklikler Almanya’da 1 Ekim’de yürürlüğe giren değişiklikler

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ülkelerde mücevher, para, hediyelik eşya, giysi ve gıda gibi farklı konularda uygulanan gümrük kurallarına uyulması gerekiyor. Bu kurallara dikkat etmezseniz, yüklü cezalar ödeyebilirsiniz. 

İşte Sıla yoluna çıkmadan önce bilmeniz gereken gümrük kuralları:

Para ve değerli eşyalar
AB ülkelerine seyahat ederken, gümrükte dikkat etmeniz gereken konuların başında para ve değerli eşyalar gelir. Gümrük kontrollerinde 10.000 euro üzerindeki paralar ve değerli eşyaların kaynağı sorgulanır ve bildirilmemesi halinde ciddi cezalara maruz kalabilirsiniz.
Bununla ilgili daha önce yayınladığımız habere BURADAN ulaşabilirsiniz.

Altın ve gümüş
Özellikle Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden birçok kişi, faturasız altın takılarla yakalanıyor. Örneğin, 23 yaşındaki bir Türk vatandaşı, bavulunda altın kemerle yakalandı ve kemere el konuldu. Avrupa Birliği ülkelerine girişte ve çıkışta, takı veya altınlar 300 euro (gemi veya uçakla seyahat ediliyorsa 430 euro) değerini aştığında yazılı bildirim yapılmalıdır. Altın ve gümüş, ticari mal kabul edildiğinden, girişlerin yazılı olarak bildirilmesi gerekir.
Bununla ilgili daha önce yayınladığımız habere BURADAN ulaşabilirsiniz.

Cep telefonu için limitler
Türkiye’ye girişte yalnızca kimlik numaranıza kayıtlı hatlarla kullanmak şartıyla cep telefonu getirebilirsiniz. Ancak ticari veya hediye amaçlı kullanım için olan telefonlarda yasak bulunmakta.  İkinci telefonun aktif olmaması ve hediye amaçlı getirilmesi durumunda cihazın yurda girişine izin verilmiyor ve gümrük ambarına alınır.
Detaylı bilgi için yayınladığımız habere BURADAN ulaşabilirsiniz.

Çeyiz ve elbise
Türkiye’den AB’ye seyahat ederken kişisel kullanım için getirilen giysi ve çeyiz eşyalarında sınırlama yoktur. Ancak ticari amaçla giysi ithal ederken gümrük vergisi uygulanabilir.

Tütün ürünleri
AB ülkelerine seyahat edenler, kişisel kullanım amaçlı belirli miktarlarda tütün ürünü getirebilirler. Bu miktarlar; 200 adet sigara, 50 adet yaprak sigara veya 250 gram pipo tütünü şeklinde belirlenmiştir.

Gıda ürünleri
Türkiye’den AB ülkelerine seyahat edenler, gıda ürünleri konusunda dikkat etmelidir. AB’nin sağlık ve güvenlik standartlarına uymayan veya belirli hastalıkları yayabilecek ürünler yasaktır. Peynir, bal, sucuk ve pastırma gibi ürünler de yasaklı mallar arasında yer alır.

Hediyelik eşyalar
Gümrükte hediyelik eşyalar titizlikle kontrol edilir. Özellikle zeytinyağı gibi ürünlerin getirilmesi sorun yaratabilir. Her yolcu yalnızca kendi tüketimine yetecek kadar ürün getirmelidir.

Diğer ürünler (parfüm, elektronik eşyalar vb.)
Deniz ve hava yoluyla seyahat edenler için değeri 430 euro’ya kadar olan ürünler gümrüksüz olarak getirilebilir. 600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi getirebilirsiniz.

Kullanılan ilaçlar
Kişiler, seyahat sırasında kullanacakları miktarda ilacı yanlarında taşıyabilirler. Reçeteli ilaçlar için reçete örneği bulundurulması tavsiye edilir.

Evcil hayvanlarla seyahat
AB yönetmeliğine göre, evcil hayvanların kuduz aşıları ve kimlik tanımlamalarının yapılmış olması gerekir. Türkiye’den AB’ye giriş yapacak evcil hayvanlar için ek kuduz titreme testi gerekir.

AB gümrük kuralları değişiklik gösterebiliyor
Gümrük kuralları ve limitleri zaman zaman değişiklik gösterebilir. Güncel bilgilere ulaşmak için ilgili makamlardan veya gümrük yetkililerinden bilgi almanız önemlidir. Bu kurallara uyarak seyahatinizin sorunsuz geçmesini sağlayabilirsiniz.
Kaynak: Camia Haber
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş