Dünyanın çok kullanılan sosyal medya ve video platformlarından TikTok, hakkında bazı şaşırtıcı ve akıl almaz bilgiler basına sızdı.  Hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediği iddia edilen TikTok ve uygulamanın sahibi ByteDance ile ilgili sızan bilgilerde şirketle ilgili itiraflar yer aldı.

BytteDance ve TikTok, zararlı olduğunu kabul ediyor!
ShiftDelete sitesinde yer alan habere göre sosyal medya devi TikTok’un sahibi ByteDance hakkındaki belgeler Kentucky eyaletinin açtığı davada ortaya çıktı. Uygulamanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini de gözler önüne seren bu bilgiler, TikTok’un kendi araştırmalarının sonuçlarını içeriyor.

Instagram, reşit olmayan kullanıcılara yeni kısıtlamalar getirdi Instagram, reşit olmayan kullanıcılara yeni kısıtlamalar getirdi

İşte basına sızan belgelerde dikkat çeken noktalar:

  • TikTok, kullanıcıların sadece 260 video izledikten sonra (yaklaşık 35 dakika) platforma bağımlı hale gelebileceğini tespit etmiş.
  • Şirket, uygulamanın çocukların zihinsel ve sosyal gelişimine zarar verdiğinin farkındaymış.
  • TikTok’un kendi araştırması, aşırı kullanımın analitik beceriler, hafıza oluşumu, bağlamsal düşünme ve empati yeteneği üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteriyor.
  • Uygulama ayrıca kullanıcıların uyku düzenini bozuyor, okul ve iş sorumluluklarını aksatıyor ve sevdikleriyle iletişimini zayıflatıyor.

Dava belgelerine göre ByteDance, uygulamaya eklenen ekran süresi sınırlama aracının etkisiz olduğunu zaten biliyormuş. Bu araç, günlük kullanım süresini sadece 1,5 dakika azaltmış (108,5 dakikadan 107 dakikaya). Şirket yetkilileri, bu önlemin sadece bir halkla ilişkiler çalışması olduğunu da dava içerisinde resmen itiraf etmiş.

TikTok, sadece ABD’de değil, Avrupa’da da potansiyel yasaklarla karşı karşıya kalmak üzere… Uygulama, dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip olmasına rağmen, özellikle genç kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkileri her yeni gün daha fazla tartışılmaya başlandı.
Kaynak: ShiftDelete

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi