BELÇİKA

Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son

Amsterdam’dan Londra’ya giden Eurostar trenlerinde yeni uygulama başlıyor. Bu sayede pasaport kontrolü için trenden inmeye gerek kalmayacak.

Abone Ol

Amsterdam’dan Londra’ya Eurostar yüksek hızlı treni ile seyahat eden yolcular, 2025 yılı başından itibaren Brüksel'de duraksamadan yolculuklarına devam edebilecekler. Tren Brüksel'de duracak ancak artık yolcular pasaport kontrolü için trenden inmek zorunda kalmayacak.

Hollanda Demiryolu Şirketi NS'ye göre, Amsterdam Merkez İstasyonu'ndaki haziran ortasında başlayan terminal yenilenmesi çalışmaları gelecek yılın başında büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Yenileme çalışmaları nedeniyle tren seferleri devam etse de pasaport kontrolleri Brüksel’de gerçekleştiriliyordu.

Hollanda'dan yurt dışına seyahat eden tren yolcularının sayısı hızla artıyor. Özellikle Londra’ya olan talep, geçen yıl yüzde 38 oranında yükseldi. Amsterdam'daki terminalin tamamlanmasının ardından, yolcu sayısının daha da artması bekleniyor.

Geçen yıl, 4,2 milyon yolcu Eurostar ile Hollanda, Fransa, Birleşik Krallık ve Belçika arasında seyahat etti. 
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.