Haber: Sedat Tapan
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 15-16 Nisan 2025 tarihlerinde Belçika Diyanet Vakfı İmam-ı Azam Enstitüsü ev sahipliğinde “Dijital Dünyada Değerlerin Temsili” konulu bir çalıştay düzenlendi.
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Çalıştaya; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı ve Dijital Hizmetler Daire Başkanı Adil Elzerey’in yanı sıra Belçika Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Ömer Özgül, Paris Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş ile birlikte Belçika, Hollanda, İsviçre, Fransa ve Danimarka’dan din görevlileri ve Diyanet vakıflarında görev yapan temsilciler katıldı.
Belçika Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca’nın açılış konuşmasıyla başlayan program, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı’nın selamlama konuşması ile devam etti.
- Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.
Ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı tarafından “Dijital Dünyada Hakikatin Temsili ve Başkanlık Hizmetlerinin Görünürlüğü” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir. Dijital Hizmetler Daire Başkanı Adil Elzerey ise başkanlığın dijital hizmetlerine dair kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.
Çalıştayın ilk gününün ikinci oturumunda “Dijital İçerik Üretimi” başlığı ele alınmış, katılımcılar tarafından mevcut sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.
İkinci günün oturumlarında ise “Dijital Mecralarda Temsil Sorunu ve Çözüm Yolları” ile “Dijital Dünyada Çözüm Süreçleri” gibi önemli başlıklar üzerinde duruldu.
Son oturumda ise “Diyanet Haber ve Yurt Dışında Oluşturulabilecek Ortak Bir Haber Platformu” konusu ele alındı.
Çalıştayda öne çıkan başlıklar arasında şunlar yer aldı:
Sosyal medyanın dini değerlerin aktarımında kritik bir araç olduğu,
Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üretilen dijital içeriklerin yüksek kaliteye ve etkiye sahip olduğu,
Bu içeriklerin Avrupa’daki Müslüman toplumlar açısından büyük bir ihtiyaca karşılık geldiği,
Üretilen içeriklerin sahih kaynaklara dayanmasının önemi,
Dijital dini içeriklerin geniş kitlelere ulaştığı,
gibi vurgular yer almıştır.
Katılımcıların ihtiyaç ve beklentilerinin dinlenmesiyle son bulan çalıştay, dijital çağda değerlerin temsili konusunda önemli bir platform oluşturmuştur.
©Sonhaber.eu