BELÇİKA

Belçika’da 2024-2025 sezonu başlıyor, Türk takımları sahaya iniyor

Belçika’da 2024-2025 futbol sezonu açılıyor. Ülkede bulunan Türk takımları da sahalara dönmek için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Abone Ol

Belçika’daki Türk futbol takımları, 2024-2025 sezonunun ilk haftasında sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Beringen Türkgücü, Turkse Rangers, KFC Anadol, Ümitspor, Anvers Türkspor ve Eendracht Houthalen, yeni sezonun ilk maçında taraftarlarının karşısına çıkacak. İddialı hedeflerle sezona başlayan takımlar, başarı için yeşil sahalarda ter dökecek.

Sezonun ilk haftasında, Beringen Türkgücü, Turkse Rangers, KFC Anadol, Ümitspor, Anvers Türkspor ve Eendracht Houthalen takımları, sahada başarılı bir performans sergilemek için mücadele edecek.

İki sezon üst üste bir üst kümeye yükselme başarısı gösteren Beringen Türkgücü, tarihinde ilk kez 1. Amatör Küme’de mücadele edecek. Takım, yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirerek ligi iyi bir sırada tamamlamayı hedefliyor. 

Kulübün geçmişinde futbolcu, takım kaptanı ve antrenör yardımcısı olarak görev yapan Engin İnce, şu an kulübün yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. İnce, “Yeni sezon için kadromuzu genişlettik. Takımdan ayrılan futbolcu sayımız fazla değil ama transfer ettiğimiz futbolcu sayımız daha fazla. Bu sezon için tecrübeli bir kaleci de transfer ettik. İlk kez 1. Amatör Küme’de mücadele edeceğiz, hedefimiz ligde kalabilmek. Pazar günü kendi sahamızda ve taraftarımız önünde Turkse Rangers ile oynayacağız. Tüm taraftarlarımızı tribünlerde görmek istiyoruz,” dedi.

Geçtiğimiz sezon 4. Lige yükselmek için mücadele eden, ancak son haftalarda kaybedilen puanlar nedeniyle 1. Amatör Küme’de kalan Turkse Rangers da bu sezon iddialı. 

Kulüp başkanı Cabbar Alkan, “Yeni sezonun ilk maçında Beringen Türkgücü ile karşı karşıya geleceğiz. Bu sezon için çok sayıda yeni futbolcu transfer ettik, takımdan ayrılanlar da oldu. Hedefimiz bir üst lige şampiyon olarak çıkmak. Geçen sezon taraftarlarımızın desteği bizim için çok önemliydi ve bu sezon da yanımızda olacaklarına inanıyoruz. Alt yapımız güçlü ve kendi tesislerimiz var. Tüm takımlarımıza yeni sezon için başarılar dileriz,” ifadelerini kullandı.

Haftanın Programı:
Cumartesi, Saat 19.30

  • Velm – Ümitspor

Pazar, Saat 15.00: 

  • Beringen Türkgücü – Turkse Rangers
  • KFC Anadol – KFC Hamont
  • Lint – Anvers Türkspor

Sonhaber.eu olarak biz de tüm Türk takımlarına başarılar dileriz.
Fotoğraf ve Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.