BELÇİKA

Belçika’da bir futbolcu, sahaya atılan havai fişek yüzünden parmağını kaybetti

Belçika’da sahaya atılan havai fişek bir futbolcunun parmağını kaybetmesine neden oldu. Havai fişek atan seyirci gözaltına alındı.

Abone Ol

Belçika'daki KSCT Menen takımında oynayan bir amatör futbolcu, bir seyircinin maç sonrası sahaya attığı havai fişek nedeniyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan futbolcunun parmağını kaybettiği açıklandı.

Olay, Menen'in SK Zillebeke'ye karşı oynadığı maçın ardından yaşandı. İlk başta futbolcular, sahaya atılan cismin bir duman bombası olduğunu düşündü, ancak daha sonra bunun yasa dışı bir Cobra 6 havai fişeği olduğu anlaşıldı.

Sahada bulunan 26 yaşındaki Menen oyuncusu, havai fişeği alıp fırlatmaya çalışırken fişek elinde patladı. En az bir parmağını kaybeden futbolcunun diğer iki parmağının kurtarılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Fişeği atan 21 yaşındaki Wevelgem'li bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Adam hakkında kasıtsız bedensel zarar verme iddiası ile soruşturma açıldı.

Belçika'da futbol maçlarında havai fişek kullanımı yasak ve bu kuralları ihlal edenlere sert yaptırımlar uygulanıyor. Benzer şekilde, Hollanda'da da futbol maçlarında havai fişek kullanımı yasaklanmış durumda ve kuralları çiğneyenler stadyumdan men ediliyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Polis (Arşiv)

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.