Belçika'da 45 yaşındaki bir kadın, internette satın aldığı diyabet hastalarının kullandığı Ozempic kalemleri nedeniyle komaya girdi. Kullandığı kalemlerin sahte olduğu anlaşıldı.

Kadının ozempic kalemlerini kilo vermek için satın aldığı ve bu kalemlerden 18 doz enjekte ettiği belirtildi. Ancak yapılan incelemede sahte kalemlerde, Ozempic'in şeker seviyeleri ve tokluk üzerinde etkili olan aktif bileşeni semaglutid yerine insülin içerdiği ortaya çıktı.

Uzmanlar, kadının önerilen dozun neredeyse beş katı kadar insülin enjekte ettiğini ve bunun ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.
 
Sahte ilaçları izleyen Güvenli İlaçlar Ortaklığı'na göre, sahte Ozempic kalemleri şu anda 16 ülkede tespit edildi. Şuana kadar bir hastanın kişinin kaybettiği rapor edildi.

Bu yıl Mart ayında yine internetten alınan sahte Ozempic kalemleri 45 yaşındaki başka bir kadının komaya girmesine neden olmuştu.

Ozempic nasıl çalışıyor?
Ozempic, mide, uyluk veya kola haftada bir kez enjekte edilmek üzere tasarlanmıştır. Semaglutide, kan şekeri seviyelerini düşürür ve Tip 2 diyabetli kişiler için çok önemli olan insülini düzenler.  İlaç aynı zamanda bağırsaklarda doğal olarak üretilen glukagon benzeri peptit-1 adlı bir hormonu taklit ederek tokluk hissi yaratır. Böylece mideyi daha yavaş boşaltmaya teşvik ederek iştahı sınırlar. 
Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim'den Türk toplumuna çağrı Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim'den Türk toplumuna çağrı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş