Belçika'daki hapishaneler, uzun süredir kapasitelerinin çok üzerinde mahkûm barındırıyor. Şu anda bin 300'den fazla mahkûm için yeterli yatak bulunmazken, bu sayının her geçen ay artmaya devam ettiği bildiriliyor.

Hükümet bu soruna bir nebze çözüm getirmek amacıyla, uzatılmış cezaevi izni sistemini genişletti. Bu hafta cezasının bitmesine altı ay veya daha az kalan139 mahkûm, erken tahliye edildi. Boşalan yerlerin 64'ü yeni mahkûmlar tarafından hemen dolduruldu.

Uzatılmış Cezaevi İzni Nedir?
Uzatılmış cezaevi izni (VPV), cezaevinde bulunan ve cezasının bitmesine altı aydan az kalan mahkûmların serbest bırakılmasıyla aşırı doluluğun hafifletilmesini amaçlayan bir yöntem. Ancak bu hak, cinsel suçlar gibi ağır suçlardan hüküm giymiş mahkûmlar için geçerli değil.

Sistem, mahkûmların topluma kademeli olarak entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyor. Fakat bu hafta serbest bırakılanların yerinin hemen dolmaya başlamış olması, bu önlemin aşırı doluluğa karşı kalıcı bir çözüm olmadığını da gösterdi.

Hapishanelerdeki Aşırı Doluluk Devam Ediyor
Ülkede hapishanelerde aşırı doluluğun ciddi bir sorun olmaya devam ettiği belirtiliyor. Özellikle yatak olmayan hapishanelerde mahkûmlar, “yerde yatan mahkûm” olarak adlandırılıyor ve genellikle yer yatağında uyuyorlar. Flaman bölgesinde toplamda 125 mahkûm Antwerpen'de ise 75 mahkum yer yatağında yatıyor.

Yapısal Çözümler Gerekli
Sosyalist sendika ACOD, hükümetin sorunu girişlerde çözmesi gerektiğini savunuyor. Kısa cezalı mahkûmların da cezaevine gönderilmesiyle doluluk oranlarının daha da arttığına dikkat çeken sendika yetkilisi Robby De Kaey, bu politikanın sürdürülemez olduğunu ifade etti. Cezaevlerinde kalıcı bir çözüm üretilebilmesi için hükümetin giriş politikasını gözden geçirmesi gerektiği çağrısı yapılıyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Yabancı plakalı aracını yeğenine veren gurbetçiye 320 bin liralık şok ceza! Yabancı plakalı aracını yeğenine veren gurbetçiye 320 bin liralık şok ceza!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi