BELÇİKA

Belçika’da kanserojen etkisi olan mutfak gereçleri geri çağrıldı

Belçika’da satılan Alpina marka mutfak gereçleri, içerisinde bulunan kanserojen maddelerin yiyeceklere bulaşma riski bulunduğu gerekçesiyle geri çağrıldı.

Abone Ol

Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı (FAVV), RASFF (Gıda ve Yemler için Hızlı Uyarı Sistemi) aracılığıyla yapılan bir bildirim üzerine, Alpina markasının naylondan üretilen tüm mutfak gereçlerini satıştan geri çekti.

FAVV tarafından yapılan açıklamada, yapılan testlerde mutfak malzemelerinin içerisinde izin verilen miktarın çok üstünde Primer aromatik amin (PAA) ve nikel bulunduğu, bu maddelerin yiyeceklere geçme riskinin olduğu belirtildi.

Alpina markalı ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini duyuran FAVV, ürünleri daha önceden satın alan tüketicilerin aldıkları mağazaya iade etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Geri çağrılan ürünler:
Marka:
Alpina
Parti numarası: Türm numaralar

FAVV geri çağrılan mutfak malzemelerinin farklı mağazalarda satıldığını belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.