Belçika’da park ihlalleri her ne kadar ceza hukuku kapsamından çıkarılmış olsa da, bu durum park kurallarının ihlal edilmesine izin verildiği anlamına gelmiyor. 1 Mart 2014'ten itibaren, belediye görevlileri veya park şirketi çalışanları rahatsızlık veren veya tehlike arz eden ihlallerde belediye harcı ya da park cezası olarak adlandırılan cezalar kesebiliyor.

Örneğin, mavi bölgede park diskinizi takmamanız, belirlenen süreyi aşmanız, ücretli park yerinde ödeme yapmamanız veya ikamet kartınız olmadan bunun için ayrılan park alanına park etmeniz durumunda bu tür cezalarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bisiklet yolu, yaya geçidi, otobüs durağı, köprü altı, kavşak öncesi veya garaj kapısı gibi alanlara park etmeniz de yasaktır. Bu tür uygunsuz parklar, ikinci derece bir suç olarak kabul edilmekte ve 120 euro'dan 1.500 euro'ya kadar para cezası uygulanabilmektedir.

Genç sürücüler ise bu tür ihlallerde araç kullanmaktan men edilirler ve bir yıl içinde üç kez suç işlerlerse tekrar teori veya pratik sınavına girmek zorunda kalırlar.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor Belçika'da sigara yasağının geçerli olduğu alanlar genişletiliyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş