Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) anketine göre dünyada en mutlu ülkeler sıralamasında 16’ncı sırada yer alan Belçika’da yapılan bir ankette göre, ülkenin en mutlu kesiminin öğrenciler ve emekliler olduğu ortaya çıktı.

Belçika İstatistik Dairesi (Statbel) tarafından yapılan son araştırmaya göre, bu yılın ilk çeyreğinde her üç Belçikalıdan ikisi (%66,6) kendini her zaman veya genellikle mutlu hissettiğini belirtiyor.
 
Mutluluk hissindeki artış, üç bölgede de ve tüm yaş gruplarında gözlemlendi. Bir önceki çeyreğe kıyasla, artış özellikle emekliler (%57,5'ten %65,2'ye) ve öğrenciler (%70,3'ten %77,2'ye) arasında büyük oldu.

Statbel'e göre, öğrenciler kendilerini, çalışanlardan, emeklilerden ve işsizlerden daha mutlu hissediyor. Çalışanların yüzde 71,9’u emeklilerin ise yüzde 65,2’si kendini mutlu hissediyor. İşsizler arasındaki oran ise yüzde 42,8.

Staatsbel verilerine göre, Belçikalıların %9,3'ü ‘her zaman veya genellikle’ kendini yalnız hissederken, %38,3'ü geçimlerini sağlamakta zorluk çektiğini belirtiyor.

2024'ün ilk çeyreğinde Belçikalıların %38,3'ü geçimlerini sağlamakta “çok zorlandığını, zorlandığını veya biraz zorlandığını” belirtirken bölgelere göre bu oranlarda farklılık olduğu görüldü. Brüksel bölgesinde katılımcıların  %45,1’i, Valonya'da %43,9’u ve Flaman bölgesinde ise %33,9’u zorluk yaşadığını belirtmekte.

Son olarak, katılımcıların yaklaşık %54'ü genel olarak yaşamdan memnun olduğunu, %66'sı kişisel ilişkilerinden yüksek düzeyde memnuniyet duyduğunu ve yaklaşık %35'i mali durumlarından yüksek derecede memnuniyet duyduğunu belirtiyor. Ankete katılanların dörtte biri ise gelirlerinin geçen yıla göre daha yüksek olduğunu söylüyor.

Statbel, her üç ayda bir kişisel refah ve yaşam koşulları hakkında 16 ile 74 yaş arasındaki yaklaşık 5 bin kişi ile anket düzenliyor. İstatistik Kurumunun açıkladığı son anket sonuçları 2024'ün ilk çeyreğine ait.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçleri geri çağrıldı Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçleri geri çağrıldı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş