Türkiye’den yola çıkan ve Bulgaristan’ın farklı sınır kapılarından ülkeye giriş yapan üç ayrı araçta, 241 bin sterlin, 50 bin euro değerinde altın ziynet eşyası ve 10 adet silah ele geçirildi. Bulgaristan Gümük yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre son dört gün içinde yaşanan bu olaylarla ilgili Türk vatandaşı Y.O. ve H.Y. ile Avusturya vatandaşı S.T. hakkında yasal işlem başlatıldı.

50 bin euro değerinde altın ziynet eşyası
Bulgaristan Gümrüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilk vaka 24 Ağustos günü Malko Tarnovo sınır kapısında yaşandı. Ulusal Gümrük Ajansı, Sınır Polisi Genel Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Ulusal Gelir İdaresi ekiplerinin katılımıyla yürütülen ortak kaçakçılıkla mücadele operasyonu kapsamında, Türkiye'den ülkeye giriş yapmak üzere Malko Tarnovo sınır kapısına gelen araç detaylı denetime alındı. Türk vatandaşı sürücü ve araçtaki yolcular, beyan edilecek bir şey taşımadıklarını belirtti. Ancak araçta seyahat eden Avusturya vatandaşı S.T.'nin kişisel bagajında 5 paket altın ziynet eşyası bulundu.

Altın Bulgaristan

Paketlerin içinde toplam ağırlığı 851,20 gram olan ve değeri 50 bin euroyu bulan altın yüzükler, bilezikler, küpeler, zincirler ortaya çıkarıldı. S.T. hakkında yasal işlem başlatılırken, Burgas Bölge Savcılığı'nın kararıyla "Bulgaristan Cumhuriyeti sınırlarını terk etme yasağı" tedbiri uygulandı.

10 adet silah
İkinci vaka 24 Ağustos'ta Lesovo sınır kapısında yaşandı. Almanya’ya gitmek üzere Türkiye’den çıkan Türk plakalı bir kamyon, kamyonlar için ayrılan bölüme geldi. Türk vatandaşı olan sürücü H.Y., Türkiye'den Almanya'ya transit olarak mal taşıdığına dair düzenli belgeler sundu ve beyan edecek başka bir şeyinin olmadığını belirtti. Ancak "Risk analizi" yöntemi kullanılarak, gümrük memurları aracı kapsamlı bir inceleme için seçti.

Silah Bulgaristan

İnceleme sırasında, özel X-ray ekipmanı da dahil olmak üzere yapılan kontrollerde, sürücünün kabinindeki buzdolabında, yiyeceklerin arkasına saklanmış siyah bir sırt çantası bulundu. Sırt çantasında her birinin şarjörü boş olan 10 adet tabanca olduğu görüldü. Kaçak silahlara el konuldu. Olayla ilgili olarak, Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı.

241 bin sterlin nakit para
Üçüncü vaka 25 Ağustos’ta Danube Köprüsü-Vidin bölgesinde yaşandı. Bir Türk vatandaşının kullandığı bir kamyon, özel bir X-ray kontrolüne alındı. Kontrolde, aracın belirli bölgelerinde aşırı yoğunluk tespit edildi. Bu bölgelerde yapılan aramada toplamda 241.020 İngiliz sterlini içeren 44 paket ortaya çıkarıldı. Türk vatandaşı Y.O. hakkında soruşturma başlatıldı.

Dünyanın en zengin aileleri ve servetleri belli oldu Dünyanın en zengin aileleri ve servetleri belli oldu

Sterlin Bulgaristan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş