Pazar günü AK Parti Rize İl Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılan Cumhurbaşkanı ve parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını ve Filistin topraklarını işgalini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok." ifadesini kullandı.

Zafer Sırakaya: Gurbetçilerimize Türkiye’de yapılan saldırılara karşı harekete geçtik Zafer Sırakaya: Gurbetçilerimize Türkiye’de yapılan saldırılara karşı harekete geçtik

Erdoğan’ın sert eleştirisinin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin benzetmesiyle bir paylaşım yaptı. Erdoğan ve Saddam Hüseyin'in yan yana fotoğraflarını paylaşan Katz açıklamasında, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in yolundan gidiyor ve İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunuyor. (Erdoğan) orada (Irak'ta) ne olduğunu ve bunun nasıl bittiğini hatırlamalı" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Katz'ın açıklamasını X hesabından yaptığı bir açıklamayla eleştirdi. Açıklamada "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak.” ifadesine yer verildi ve “Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da X hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık vicdanının sesi olduğunu söyledi ve “Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır.” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş