ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin kimliğini açıkladı. FBI'dan yapılan açıklamada, Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan Trump'ın Pensilvanya'da bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada uğradığı saldırının failinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi.

Açıklamada, silahlı saldırganın "Bethel Park'tan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks" olduğu tespit edildiği ifade edildi. Soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, olay hakkında bilgi sahibi kişilerin FBI'ın internet sitesine veya doğrudan telefon üzerinden bilgi paylaşmaya çağrıldığı vurgulandı.

Trump’a Suikast Girişimi
Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'da bir mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Olayda mitinge katılanlardan bir kişi ölmüş, iki kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, şüpheli bir saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş ettiğini ve saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı "suikast girişimi" olarak tanımlamıştı.

©Sonhaber.eu

Dünyanın en zengin aileleri ve servetleri belli oldu Dünyanın en zengin aileleri ve servetleri belli oldu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran