Türkiye'ye girişte gözaltına alınan gurbetçinin, dolandırıcıların kurbanı olduğu anlaşıldı Türkiye'ye girişte gözaltına alınan gurbetçinin, dolandırıcıların kurbanı olduğu anlaşıldı

Fransa’da kısa bir süre önce resmi kurumları hedef alan siber korsanlar bu sefer büyük şirketleri hedef aldı. Onlarca şirkete yapılan siber saldırılarda milyonlarca tüketicinin kişisel bilgilerini çaldı.

Siber saldırıya uğradığını açıklayan elektronik, beyaz eşya ve ev aletleri mağaza zinciri Boulanger’in ardından kitap, müzik, film, sanat malzemeleri, oyun ve zanaat ürünleri satışın yapan Fransız perakende zinciri Cultura’ya da siber saldırı gerçekleşti.

01.net sitesinde yer alan haberde saldırılarda Boulanger firmasının 27 milyon ve Cultura’nın yaklaşık 2,6 milyon kayıtlı müşterisinin etkilendiği belirtildi.

Şirketler, saldırı sonrası etkilenen müşterilerine e-posta yoluyla bilgilendirme yaptı ve veri tabanlarını güvence altına aldıklarını duyurdu. Siber saldırılarda kişilere ait isim, soy isim, e-posta adresi, telefon numarası, posta adresinin çalındığı banka bilgilerinin çalınmadığı belirtildi. 

Saldırıyı ilk tespit eden siber güvenlik uzmanları, saldırıdan etkilenen diğer firmaların da olduğunu açıkladı. TF1’e açıklama yapan Clément “Saxx” Domingo, saldırıyı gerçekleştiren hackerlarla olan görüşmesini aktardı. Domingo, siber korsanın Boulanger veri tabanından ele geçirilen bilgileri 2.000 euroya sattığını öğrendiğini belirtti. 

Domingo, siber suçlunun başka Fransız şirketlerinin de veri tabanlarını ele geçirdiğini ve önümüzdeki haftalarda bu verileri yaymayı planladığını aktardı.

Domingo’ya göre henüz resmi bir açıklama olmasa da saldırganlar, banka bilgileri de dahil olmak üzere Divia Mobility’e ait 250 bin kişinin verisini, 375.000 kişinin “emeklilik sigortası” verisini, Pepe Jeans’e ait 2.7 milyon veriyi ve Truffaut’tan 270.000 kişinin, Grosbill’den ise 680.000 kişinin verisini çaldı.

Dikkat! Dolandırıcılık olayları artabilir
Uzmanlar, kişisel bilgilerin çalınmasının ileride gerçekleşecek dolandırıcılık saldırılarını da artıracağından endişeleniyor. Vade Secure Teknoloji Direktörü Romain Basset, “Siber suçlular sizin hakkınızda ne kadar fazla bilgiye sahip olursa, sizi kandırmaları o kadar kolay olur. Bu bilgilerle, size kendilerini bir kişi ya da kurum olarak tanıtarak inandırıcı olabilirler,” şeklinde açıklama ve önümüzdeki haftalarda bu konuda dikkatli olunması gerektiği vurguluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi