Fransa’nın Besançon kentinde Pazar akşamı sandalye yüzünden çıkan bir tartışma, 27 yaşındaki Yaşar Pektaş’ın bıçaklanarak öldürülmesi ile sonuçlandı. Mali kökenli 17 yaşındaki saldırgan evinde yakalandı.

Besançon Cumhuriyet Savcısı Etienne Manteaux, cinayetle sonuçlanan olayın geçtiğimiz Pazar akşamı saat 23.00 sularında rue de l'Amitié adresindeki binanın önünde yaşandığını duyurdu.

Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre, aşırı sıcaklar yüzünden serinlemek için evinden sandalyesiyle birlikte sokağa çıkan Yaşar Pektaş, binanın önünde bir süre oturdu. Daha sonra evden bir şey almak için binaya giren Pektaş, yaklaşık 15 dakika sonra geri döndüğünde sandalyesinde bir gencin oturduğunu gördü. Sandalyesini geri isteyen Pektaş’a sinirlenen zanlı, bir süre tartıştıktan sonra sandalyeyi geri verdi ve binaya girerek 10. kattaki evine gitti. Yaşar Pektaş ise arkadaşları ile sohbete başladı.

Tartışmadan yaklaşık 15 dakika sonra binadan çıkan zanlı, önce Pektaş’ın sırtına, daha sonra da karnına yanında getirdiği 21 cm.’lik bıçakla saldırdı. Araya girmeye çalışan bir kişiyi de bıçak darbeleriyle hafif şekilde yaraladı. Saldırgan ise bu eyleminden sonra evine geri döndü.

Fransa’da 5 aylık bebeğini döverek öldüren baba tutuklandı! Fransa’da 5 aylık bebeğini döverek öldüren baba tutuklandı!

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yaşar Pektaş’a ilk müdahaleyi yaptı ancak gurbetçi genç kurtarılamadı.

Olay yerine gelen polis ekibi, iki arkadaşıyla birlikte aynı evi paylaşan zanlının evine baskın yaptı. Kapıyı kırmak suretiyle içeri giren polis ile zanlı ve yanında bulunanlar arasında yaşanan arbedede bir polis memuru hafif yaralandı.

Gözaltına alınan iki kişi daha sonra serbest bırakıldı. Zanlı ise suçunu itiraf etti. Yer tartışması yüzünden kendisine yumruk atıldığını söyleyen zanlı, sinirlendiği için eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
Tutuklanan zanlının 2022 yılında Fransa’ya geldiği ve reşit olmayan çocukları koruma programı kapsamında oturduğu binaya yerleştirildiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı Etienne Manteaux, zanlı hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yaşar Pektaş’ın cenazesi ise Çarşamba günü Besançon’daki DİTİB’e bağlı camide kılınan namazdan sonra Türkiye’ye gönderildi. Pektaş’ın cenazesinin memleketi Konya’ya bağlı Bozkır ilçesindeki Hamzalar köyünde defnedileceği açıklandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş