Nedwerk, Ozkara Advocaten ve Control Payroll ortaklığında düzenlenen Kırmızı Beyaz Buluşmalar 2024’ün ilk organizasyonu Amsterdam Corendon Village Hotel’de gerçekleşti. Organizasyona çok sayıda iş ve sanat dünyasından isimler ile expat (Nitelikli göçmen) ve Türkiye’den yükseköğrenim için Hollanda’ya gelmiş öğrenciler katıldı.

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı organizasyonda Nedwerk ve Control Payroll adına Mükremin Metin “expatlık” ve “vergisel sorumluluklar” konularında, Özkara Hukuk Bürosu adına Avukat İsmet Özkara ise “Ankara Anlaşması ve hukuki şartlar” konularında birer konuşma yaptı.

Avukat İsmet Özkara, Mükremin Metin ve Bülent Güneli düzenlenen panelde katılımcıların sorularını yanıtladı. Panelin moderatörlüğünü ise Bilal Bal yaptı.

Panelde Hollanda’da toplam 90 binin üzerinde expat yaşadığı ve her sene 25 bin yeni expatın Hollanda’ya geldiği belirtildi.

Adem Uzunca: Expatlar ve işverenler için verimli bir toplantı gerçekleşti

kırmızı beyaz buluşmalar 01

Organize edilen toplantı ile ilgili Sonhaber.eu’ya açıklama yapan Adem Uzunca, hem katılımcı expatların hem de işverenlerin toplantıdan memnun ayrıldığını, normalde para vererek bir danışma bürosundan veya hukuk bürosundan alabileceği onlarca bilgiyi, bu toplantıda elde ettiğini dile getirdi.

Uzunca, “Bu programda aslında Hollanda’daki tüm işverenlerle expatları bir araya getirmek, bu sayede işverenler açısından yüksek nitelikli expatlar nasıl getirilir, yasal prosedürleri nedir gibi konuları ele almak ancak diğer taraftan da burada bulunan expatların yaşadığı sorunları masaya yatırıp onlara çözümler sunmak için düzenledik. “dedi.

Türkiye’den gelen expatlar ile Hollanda’daki işverenleri buluşturmak ve kaynaştırmak  için düzenlenen toplantıya özellikle Kırmızı Beyaz Buluşmalar adını verdiklerini belirten Uzunca, “Toplantı sonrasında tüm katılımcılar, çok detaylı bilgiler edindiklerini ve bundan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.” dedi.

kırmızı beyaz buluşmalar 03

Toplantıda Hollanda’ya çalışan olarak gelen expatların dışında girişimci olan expatların da katıldığını belirten Uzunca, “Bu kişiler de toplantı sayesinde işverenlerle bir araya geldiklerini ve networklerini geliştirdiklerini dile getirdi.” dedi.

Uzunca bir sonraki toplantı planı içinde şu açıklamada bulundu; “Bize bir sonraki toplantının ne zaman olacağı sorusunu soran çok kişi oldu. Şuanda onun görüşmeleri devam ediyor ve büyük ihtimalle Ekim veya Kasım ayında yine buradaki işverenler ve expatları ilgilendiren bir konuya odaklanmış bir toplantı daya düzenleyeceğiz.” 

Gecenin sürprizini davetliler arasında bulunan THY Hollanda Müdürü Şerafettin Ekici yaptı. Ekici, konuklar arasında bulunan öğrenciler arasında yapılan çekilişle bir öğrenciye Türkiye gidiş dönüş uçak bileti hediye etti.

Yaklaşık 3 saat süren organizasyon davetlilere sunulan çeşitli ikramlarla son buldu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda'da açıklanan 2025 bütçesi, vatandaşı nasıl etkileyecek? Hollanda'da açıklanan 2025 bütçesi, vatandaşı nasıl etkileyecek?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş