HOLLANDA

Hollanda’da kullanılan çağrı cihazları için açıklama: Endişeye gerek yok, bizdekiler patlamaz

Lübnan'daki patlamaların ardından Utrecht Güvenlik Bölgesi, personele e-mail göndererek endişelenmek için doğrudan bir neden olmadığını belirtti.

Abone Ol

Utrecht Güvenlik Bölgesi (VRU), Lübnan’da önce çağrı cihazlarında, Çarşamba günü de yüzlerce telsizde meydana gelen patlamanın ardından, çalışanların endişelenmemesi için bir e-posta gönderdi. RTV Utrecht, itfaiyenin de aynı marka çağrı cihazlarını kullandığını açıkladı.

RTV Utrecht'e konuşan bir sözcü, "Bu, olası huzursuzluğu önlemek amacıyla proaktif bir eylemdi," sözlerini kullandı. Çalışanlar arasında endişeyle ilgili henüz bir sinyal almadıklarını, ancak önlem amaçlı bu açıklamayı yaptıklarını dile getirdi.

Sözcüye göre, güvenlik bölgesi bu tür çağrı cihazlarını şuanda değiştirme sürecinde. Bu nedenle, belirtilen cihazlar zaten pek fazla kullanımda değildi.

VRU: “O cihazlar kasten patlatılmaya göre hazırlandı”
RTV Utrecht'in güvenlik bölgesinin e-postasından aktardığına göre, "Lübnan'daki olay, belirli bir örgütün iletişim sistemlerine yönelik hedefli bir saldırıdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu amaç için kullanılan çağrı cihazlarının kasten hazırlandığına dair işaretler var." Bu nedenle, VRU'ya göre, Hollanda'daki çağrı cihazlarının da patlayacağına dair bir endişe bulunmuyor.

VRU sözcüsü, Çarşamba akşamı basına yaptığı açıklamada, güvenlik bölgesinin çalışanlarına bu e-postayı gönderdiğini doğruladı.

Hollanda’da kullanılan çağrı cihazı, diğer adıyla pager veya semafon, birine sinyal ya da kısa mesaj göndermek için kullanılıyor. VRU, Hollanda'nın P2000 ağı için geliştirilmiş, Gold Apollo markalı De Galaxy ve PreCom pager kullanıyor.

İki gün arka arkaya patlamalar!
Lübnan'da, Çarşamba günü bir kez daha iletişim cihazlarına yönelik saldırı gerçekleşti. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, telsizlerin patlaması sonucu onlarca kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı. Bazı ev ve iş yerlerinde yangın çıktı. Ancak son ölü ve yaralı sayısı henüz bilinmiyor.

Amerikan medyasına göre, Salı günü Lübnan ve Suriye’de gerçekleşen patlamalar, İsrail gizli servisi de dahil olmak üzere birkaç örgütün bir operasyonuydu. Patlamalarda 12 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 800 kişi ise yaralandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.