Hükümeti oluşturan koalisyon partileri PVV, VVD, NSC ve BBB, yaklaşık 10 saat süren görüşmenin gelecek 2025 yılı bütçesi konusunda uzlaştı.

Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından basına bir açıklama yapan Başbakan Schoof, "Bu, basit bir mesele değil. Bu nedenle uzun sürdü. Gerçekten önemli bir konu üzerinde çalışıyoruz ve bunun için zaman ayırmak gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Hollanda'dan sert adımlar: Süresiz sığınma hakkı kalkıyor, aile birleşimi zorlaşıyor Hollanda'dan sert adımlar: Süresiz sığınma hakkı kalkıyor, aile birleşimi zorlaşıyor

Yeni yılın bütçesi Cuma günü Bakanlar Kurulu'nda resmen onaylandı ve ardından Danıştay'a gönderildi. 2025 bütçesi, eylül ayının üçüncü salı günü yapılacak Bütçe Günü'nde (Prinsjesdag) kamuoyuna açıklanacak.

Görüşmelerden sonra basına sızan bilgilere göre yeni hükümet, gelecek yılın bütçesinde ücretsiz okul yemekleri için para ayırmaya karar verdi.

Önceki hükümet, bu yıl için ücretsiz okul yemekleri için zaten 166 milyon euro ayırmıştı. Ancak yeni koalisyon partileri arasındaki ana hatlar anlaşmasında bu amaç için para ayrılmamıştı. Bu nedenle, 2024 sonunda ücretsiz okul yemeklerinin son bulması bekleniyordu.

Her zamanki gibi, ilk planlar Bütçe Günü’nden önce sızmaya başladı. Gelecek yılın bütçesiyle ilgili şuana kadar bilinen detaylar şu şekilde:

  • Alım gücü: Herkes için yaklaşık yüzde 1 oranında artış olacak.
  • Yükselen GSYH nedeniyle gelecek yıl savunmaya ek bütçe ayrılacak. 2025 yılında savunma için 750 milyon euro ve sonraki yıllarda 500 milyon euro bütçe verilecek.
  • Expat düzenlemesi devam edecek, ancak biraz yüzde 30'dan yüzde 27'ye indirilecek.
  • Ücretsiz okul yemekleri devam edecek.
  • Hükümet, erken emeklilik düzenlemesi için para ayırdı, böylece müzakereler başlayabilecek.
     

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş