Mumbai, Hindistan'da yaşayan 10 yaşındaki bir kız çocuğu, yirmi gündür şiddetli karın ağrısından şikayetçiydi. Ailesi kızı yerel bir doktora götürdü, ancak doktor çocuğa yardımcı olamadı. Kız sürekli kusmaya ve kilo vermeye devam edince, ailesi onu Bai Jerbai Wadia Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Oradaki doktorlar şaşırtıcı bir keşif yaptı. Çocuğun midesinde ve ince bağırsağında elli santimetre uzunluğunda bir saç yumağı bulundu.

Doktorlara göre çocuk, 'Rapunzel Sendromu' olarak bilinen psikolojik bir rahatsızlıktan muzdaripti. Bu rahatsızlık, kişinin obsesif bir şekilde kendi saçını yemesine neden olan psikolojik bir rahatsızlıktır. Genellikle öğrenme güçlüğü çeken veya duygusal sorunları olan küçük çocuklarda görülür.

Bir doktor, Times of India'ya yaptığı açıklamada, "Çocuk kabızlık, aşırı kilo kaybı ve midesinde şiddetli ağrı şikayetleriyle geldi. Karnında sert bir kitle hissediliyordu," dedi. Çekilen ultrason, çocuğun midesinde ince bağırsağa kadar uzanan büyük bir saç yumağı olduğunu doğruladı.

Hastane CEO'su Dr. Minnie Bodhanwala, kızın hem ameliyat öncesi hem de sonrası için psikolojik destek aldığını belirtti ve "Bu durumu sadece bir psikolojik rahatsızlık olarak görmüyoruz, aynı zamanda çocuğa bütüncül bir tedavi sunuyoruz," dedi. 

Küçük kızın annesi, saç yumağı karşısında şok olduğunu, ancak kızının iyileşmesinden ve tekrar okula dönmeye hazır olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Bulgaristan sınırında 241 bin sterlin, 50 bin euro değerinde altın ve 10 silah ele geçirildi Bulgaristan sınırında 241 bin sterlin, 50 bin euro değerinde altın ve 10 silah ele geçirildi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş