Çoğu Almanya’dan olmak üzere, Belçika, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinden memlekete gitmek için yola çıkan ve seyahatini karayolu üzerinden gerçekleştiren gurbetçilerimizin Türkiye sınır kapılarındaki yoğunluğu devam ediyor. 

Türkiye'nin dört bir tarafında yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi Türkiye'nin dört bir tarafında yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi

Açıklanan rakamlara göre gurbetçilerimizin kara yoluyla yurda gelişlerde kullandığı sınır kapılarından son bir ayda 289 bin 143 araç ile 1 milyon 164 bin 474 yolcu giriş yaptı.

Gurbetçilerin en çok kullandığı sınır kapısı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kapıkule oldu. bu sınır kapımızda 14 Temmuz'da, 9 bin 628 binek araç ve 40 bin 593 yolcu girişi olurken tüm zamanların rekoru da kırılmış oldu.

Gümrük ve polis ekipleri Trakya'daki sınır kapılarından ana vatana giriş yapan gurbetçilerimizin geçişlerinin hızlı ve sorunsuz yaşanması için çaba sarf ediyor. Türkiye'ye ulaşmanın sevincini yaşayan gurbetçiler, sınır kapısındaki işlemlerinin ardından memleketlerinin yolunu tutuyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş