ALMANYA

Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları

Yaz tatilinde evcil hayvanıyla birlikte yola çıkacaklar, özellikle Avrupa Birliği içerisinde geçerli sağlık ve güvenlik kurallarını yerine getirmek zorunda.

Abone Ol

Birçok Avrupa ülkesinde bu hafta okullar kapanıyor ve yaz tatili başlıyor. Tatile evcil hayvanı ile birlikte çıkacaklar, Avrupa içerisindeki sağlık ve güvenlik kurallarına mutlaka uymalıdır. İster Türkiye’ye doğru uzun bir yolculuğa çıkın, isterseniz Almanya veya Belçika gibi komşu bir ülkeye gidin, yola çıkmadan önce mutlaka evcil hayvanınızın kuduz aşısını yaptırdığınızdan ve mikroçip taktırdığınızdan emin olun. Aynı şekilde Tatilden dönerken orada bırakamadığınız bir hayvanı yanınızda getirmek istediğinizde de bu kurallara uymanız gerektiğini unutmayın.

Özellikle kedi ve köpeklerin yurtdışı seyahatlerinde bir mikroçip ile tanımlanmaları zorunludur. Avrupa Birliği içinde seyahat ederken, evcil hayvanların bir Avrupa pasaportuna sahip olmaları gerekir. AB dışına seyahat ederken ise, ülkenizdeki sağlık otoritesi tarafından onaylanmış bir sağlık sertifikası gerekli olacaktır.

Eğer yaz tatilinizde kedinizi veya köpeğinizi yanınıza almayı düşünüyorsanız, seyahat öncesi veteriner randevunuzu zamanında planlamak çok önemli. Hayvanların aşılama işlemi, on iki haftalık ya da daha büyük olduklarında gerçekleştirilebilir. Aşıdan en az 21 gün sonra aşı etkin hale geldiği için, aşıdan en erken üç hafta sonra seyahate çıkabilirsiniz. Bu durum, seyahat planlarınızı yaparken göz önünde bulundurmanız gereken kritik bir detaydır.

Ayrıca, belirli parazit tedavilerinin de yapılması gerekebilir ve bu tedaviler, evcil hayvan pasaportunda belirtilmelidir. Uçak, tren veya araba ile seyahat ederken evcil hayvanların AB kuralına göre uygun taşıma kaplarında taşınması gerekmektedir. Havayolu şirketlerinin genellikle belirli kuralları vardır, bu yüzden seyahatten önce mutlaka kontrol edilmelidir.

AB dışındaki bir ülkeden AB'ye giriş yapacak evcil hayvanlar için sağlık sertifikası gereklidir. Giriş kontrollerinde evcil hayvanların sağlık belgelerinin düzenli ve erişilebilir bir şekilde taşınması önemlidir.

Unutmayın, tüm bu kurallara uymak, seyahatinizin sorunsuz geçmesini sağlayacaktır.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.