Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Y, Z ve Alfa kuşağından sonra şimdi de Beta Kuşağı dünyaya geliyor. 2025 ve 2039 yılları arasında doğacak çocuklar bu gruba dahil olacak. Bu kuşak, Y Kuşağı (Millennials) ve Z Kuşağı (Gen Z) ebeveynlerinin çocukları. Beta Kuşağı, 22. yüzyıla adım atacak ve yapay zekâ çağına tanıklık ederek büyüyecek.

Kuşakların yıl aralıkları toplumdan topluma ve kaynaktan kaynağa küçük farklılıklar gösterse de genel olarak Y Kuşağı (Millennials) 1981 - 1996 yılları arasında doğanlardan oluşuyor. Eğitimli ve girişimci bir nesil olan Y Kuşağı, teknolojiyi ilk kez öğrenen çocuklar. Bu çocuklar sosyal medyanın, internetin ve mobil cihazların hayatlarına girdiği dönemde büyüdüler.

Z kuşağı (Gen Z) ise 1997 – 2012 yılları arasında doğanları kapsıyor. Dijital yerliler olarak bilinen bu kuşaktaki çocuklar; internetin en yaygın kullanıldığı bir dönemde büyüdü. Sosyal medya, akıllı telefonlar ve internet onların hayatında önemli bir yer tutuyor.

Alfa Kuşağı (Gen Alpha) 2013 – 2024 yılları arasındaki çocuklara verilen isim. Tamamen dijital bir dünyada büyüdülre. Daha genç yaşta teknolojiye adapte oldular ve eğitimde dijital araçları kullandılar. Bu kuşak, henüz çok genç olduğu için etkileri ileride daha net görülecek.

Beta Kuşağı gerçekten çalışkan bir nesil olacak mı?
Günümüz ebeveynlerinin genel kanısı, teknoloji ilerledikçe şu andaki çocuk ve gençlerin daha tembel olduğu yönünde. Ancak Beta Kuşağı’nın nasıl bir yol izleyeceği uzmanların merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Geleceği araştıran uzmanlara göre “Beta Kuşağı gerçekten çalışkan bir nesil olacak mı?” sorusunun yanıtı hâlâ belirsiz. Acaba yapay zekâya her şeyi devrederek "tembel" bir kuşak mı olacaklar ve eleştirel düşünme yetilerini kaybedecekler? Yoksa tam tersine, son derece üretken olup çok daha fazla boş zamana mı sahip olacaklar? Asıl soru, bu boş zamanı nasıl değerlendirecekleri.

Bazı uzmanlar, dünya genelindeki mevcut sorunların Beta Kuşağı üzerinde etkili olacağını düşünüyor. Bu kuşak, konut krizi, azot krizi, enerji krizi, işgücü piyasasındaki daralma veya savaş ortamları gibi sorunlarla doğuyor. Uzmanlar, bu nedenle Beta Kuşağı’nın tasarrufa ve güvenliğe odaklanarak yetiştirileceğine inanıyor. 

Beta Kuşağı, aynı zamanda teknoloji tarafından desteklenen seçim özgürlüğüne de alışkın olacak. İstedikleri içeriği yayınlamak, uzaktan çalışmak, kişiselleştirilmiş eğitim almak ve bitki bazlı alternatifler kullanmak gibi birçok özellik hayatlarının bir parçası olacak.

Beta Kuşağı yapay zekayla birlikte büyüyecek
Günümüzdeki gençler bu gelişmelerle mücadele ediyor; ancak Beta Kuşağı belki de bu zorluklar sayesinde çözüm anahtarlarını elinde tutacak. Tıpkı diğer nesiller gibi, Beta Kuşağı da bugüne dönüp baktığında büyük şaşkınlıklar yaşayacak.

Biz şu anda internetsiz bir zamanı hayal edemiyoruz; Beta Kuşağı ise yapay zekâsız bir dünyayı düşünemeyecek. Biz sabit telefonlara garip bakıyorsak, onlar da muhtemelen cep telefonlarını eski moda bulacak. Şu anda televizyon popüler olmaya devam ederken, Beta Kuşağı yapay zekâ destekli algoritmalara, teknolojik gözlük, lens ve araçlara daha fazla entegre olacak ve bunları gündelik hayatında kullanmaya başlayacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Yapay bitki, havayı temizlerken, elektrik de üretiyor! Yapay bitki, havayı temizlerken, elektrik de üretiyor!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.