Evlerinin içinde tadilat yapacak olan ev sahibi ve kiracılar, Temmuz ayından itibaren El İşçiliği Bonusu programına başvuru yapabilecek. Programda kişi başına 2000 euroya kadar destek sunulacak.

Yapılan açıklamalara göre başvurular boyama ve badana işleri, mutfak montajı, fayans döşeme veya banyo yenileme gibi evin içinde yapılacak tadilat işlerinde geçerli işçilik ücretleri için geçerli olacak. Bu işlemlerdeki maliyetlerin yüzde 20’si karşılanacak.

2024 yılı için ödenecek miktarın kişi başına 50 euro ile 2000 euro arasında olacağı, 2025 yılında üst sınırın 1500 euroya düşürüleceği belirtiliyor.

El İşçiliği Bonus programının, Ekonomi Bakanı Martin Kocher tarafından açıklanan “Konut ve İnşaat Paketi” tasarısının bir parçası olduğu ve Ulusal Meclis’te kabul edilerek yürürlüğe girmesi bekleniyor. 
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avusturya’da sosyal ödenek alan Türk, Türkiye’deki mal varlığını ihbar eden yakınını tehdit etti Avusturya’da sosyal ödenek alan Türk, Türkiye’deki mal varlığını ihbar eden yakınını tehdit etti

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.