Belçika’da 1 Ekim itibarıyla A ve B sınıfı ehliyetler çevrimiçi olarak yenilenebiliyor. Bu işlem BelDrive platformu üzerinden yapılıyor. Şuanda kullanılan eski tip kağıt ehliyetler ise 2033 yılından tedavülden kalkıyor. Bunların yerine banka kartı boyutundaki ehliyetler zorunlu hale geliyor.

A ve B sınıfı ehliyetler, FOD Mobiliteit biriminin çevrimiçi platformu BelDrive üzerinden yapılana başvuru ile yenilenebiliyor. 

Ehliyet yenileme işleminde eski tip kağıt ehliyeti olanlar şu işlemleri yapıyor:

  • Kimlik kartı veya Itsme uygulaması ile sisteme giriş yaparak işlem başlatılıyor.
  • Ehliyetin fotoğrafı sisteme yükleniyor
  • Belediyeler bu bilgileri kontrol ediyor ve yeni Avrupa ehliyetinin ne zaman hazır olacağı hakkında bir e-posta gönderiyor.

Banka kartı boyutundaki yeni ehliyeti olanlar ise şu işlemleri yapıyor:

  • Fotoğraf yükleme zorunluluğu olmadan, başvuru tek bir tuşla otomatik olarak işleniyor. 
  • Yenilenen ehliyetin teslimat tarihi yine e-posta ile gönderiliyor.

Daha önce olduğu gibi, BelDrive üzerinden geçici ehliyet başvurusu yapmak da mümkündü. Bu özellik hala geçerliğini koruyor.

AB’den yeni ehliyet kararı
Avrupa Birliği, 2033 yılına kadar tüm sürücülerin yeni bir ehliyet başvurusu yapması gerektiğini açıkladı. Bu yenileme işlemi, eski tip kağıt ehliyeti olanlar için daha önemli çünkü 2033'e kadar herkesin banka kartı boyutunda yeni ehliyetlerden alması gerekiyor. Yeni ehliyetlerin geçerlilik süresi ise 10 yıl olarak belirlendi.
Haber: Halil Uygun

Belçika’da son bir yılda iflas eden şirket sayısı yüzde 7 arttı! Belçika’da son bir yılda iflas eden şirket sayısı yüzde 7 arttı!

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi