Sciensano ve Tropikal Tıp Enstitüsü (ITG), Belçika'da Asya kaplan sivrisineğinin yeniden görüldüğünü bildirdi. Vatandaşların dikkatli davranmaları ve sivrisineklerin görüldüğü bölgelerde yetkililere haber verilmesi gerektiği belirtildi.

Sciensano araştırmacısı Javiera Rebolledo Romero, her yıl daha fazla Asya kaplan sivrisineği görülmeye başladığını belirtti. Romero genellikle gündüz vakti sivrisineklerden rahatsızlık duyan vatandaşların bunu bildirmeleri tavsiyesinde bulunurken, Gündüz sivrisinek rahatsızlığı yaşıyorsanız ve beyaz çizgili küçük siyah bir sivrisinek görüyorsanız, bir fotoğraf çekin ve sivrisineği MuggenSurveillance platformunda bildirin.” dedi.

ITG'de entomolog olan Isra Deblauwe ise bu yıl kaplan sivrisineğinin kış aylarında Aat ve Kessel-Lo'da tespit edildiğini dile getirdi.

Asya Kaplan Sivrisineğin doğal yaşamda yumurta bırakmak için ağaç kovuklarını tercih ediyor, şehirlerde ise bidon, saksı altları gibi küçük su birikintilerine yumurta bırakıyor. Bu türün kendine has taşıyabildiği 20'ye yakın hastalığın olduğu biliniyor. Sinekler; başta alerjik reaksiyonlar olmak üzere Dang Ateşi, Batı Nil, Sarı Humma, Zika ve Chikungunya virüslerinin kişiden kişiye taşınmasına neden oluyor. Bu nedenle dikkatli bir şekilde izlenmesi ve derhal müdahale edilmesi gerekiyor.

Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor Almanya ve Hollanda'da her 5 kişiden 1'i, Belçika'da her 6 kişiden 1'i yalnız yaşıyor

Özellikle yurtdışı seyahatlerinden dönenlerin yanlarında getirdikleri eşyalara çok iyi dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.  Sineğin veya yumurtalarının örneğin yurtdışından getirilen saksılar gibi eşyalara yapışarak yurda girebileceği belirtiliyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş