Belçika Bankalar Birliği Febelfin ve Antwerpen savcılığı kendini banka çalışanı gibi göstererek vatandaşların banka kartları ve PIN kodlarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar konusunda uyardı. Bu yöntemle Doğu Flaman bölgesinde 5 kurbandan yaklaşık 40.000 euro çalındığını duyurdu.

Dolandırıcılar, telefonla kişileri arayarak banka çalışanı gibi davranıp, banka kartında bir sorun nedeniyle veya süresi dolduğu için değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Daha sonra kurbanların evlerine gidip bu kartı alıyorlar. Febelfin ve Antwerpen savcılığı, bazen dolandırıcıların önceden bir phishing mesajı da gönderdiklerini belirtiyor.

Belçika’da Frankofon Toplumu Hükümeti okullara telefon yasağı getirdi Belçika’da Frankofon Toplumu Hükümeti okullara telefon yasağı getirdi

Doğu Flaman bölgesinde 40.000 euro çalındı 
Doğu Flaman bölgesinde bu yöntemle 5 kurbandan 36.687 euro çalındı. Federal adli polis, sahte banka çalışanı gibi davranan bir dolandırıcı çetesini yakaladı. Çete özellikle yaşlı insanları hedef aldı.
Adli polis, reşit olmayan 4 Hollandalı ve Genk'ten bir şüphelinin yakalandığını bildirdi. Çalınan paranın sadece 5.916,29 eurosu, geri alındı. Ayrıca değerli eşyalar, özellikle pahalı iPhone'lar da ele geçirildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş