Belçika’da iflas eden şirket sayısı giderek artıyor. Sadece Flaman Bölgesinde yılın ilk dokuz ayında 4 bin 896 şirket kapandı, 5 bin kişi işsiz kaldı.  Belçika genelinde ise iflaslar geçen yıla oranla yüzde 7 arttı, toplamda 17 bin 844 iş kaybı meydana geldi.

Ticari bilgi şirketi GraydonCreditsafe'in açıkladığı verilere göre, Belçika genelinde Ocak-Eylül döneminde iflas eden işletme sayısı 8 bin 391'e ulaştı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7'lik bir artış anlamına geliyor. Ancak, iflas oranları 2013'teki (8.942) ve 2019'daki (8.789) iflas sayısının altında kaldı. Yılın başından bu yana ülke genelinde toplamda 17 bin 844 iş kaybı meydana geldi.

Flaman Bölgesi genelinde iflas oranları ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle Flaman Brabant ve Doğu Flaman eyaletlerinde iflaslar rekor seviyelere yaklaşıyor. Limburg'da da iflas sayısı neredeyse rekor seviyeye ulaştı, Anvers ve Batı Flaman’da önceki yıllarda görülen yüksek iflas oranları bu yıl için hafif bir düşüş gösterdi. 

Valon Bölgesi ve Brüksel'de de iflas sayısı artmış durumda. Ancak bu bölgelerdeki iflaslar, 2014-2015 ve 2019 yıllarındaki rekor seviyelerin altında kaldı. 

Sektörel bazda iflaslar
Sektörel bazda bakıldığında, en fazla iflas inşaat sektöründe yaşandı. Ocak ile eylül ayları arasında inşaat sektöründe bin 915 iflas gerçekleşti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 20’lik bir artışı temsil ediyor. 

GraydonCreditsafe'in raporuna göre, işletmelerin iflas sebepleri arasında artan maliyetler, ekonomik dalgalanmalar ve özellikle enerji fiyatlarındaki artışların işletmeler üzerindeki baskıyı artırması geliyor.

Uzmanlar, yılın geri kalanında iflasların devam edebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar. 2024'ün son çeyreğine girerken, ekonomik toparlanmanın zor olacağını öngörüyor. Hem bölgesel hem de ulusal düzeyde işletmelerin mali durumlarını iyileştirmek ve iflasları önlemek için daha fazla destek programına ihtiyaç duyulacağı belirtiliyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor? Avrupa ülkeleri kış saatine ne zaman geçiyor?

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi