Geçtiğimiz günlerde kamu yayıncısı NOS ve NRC tarafından yapılan araştırmada, onlarca Bunq müşterisinin dolandırıcıların hedefi olduğu ortaya çıktı. Banka, son yaptığı açıklamada sahte müşteri hizmetleri ve kimlik avı (phishing) mağduru olan müşterilerine tazminat ödeyeceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, mağdur müşteriler ortalama olarak kaybettikleri paranın yüzde 85'ini geri alacaklar.

Banka müşterileri arasında haftalardır huzursuzluk yaşanıyordu. Kayda değer sayıda Bunq müşterisi dolandırıcılık hileleriyle para kaybetti. NOS ve NRC haberine göre, onlarca mağdurun yaklaşık 2,6 milyon euro parası çalındı.

Hollanda’da öğrenci konut krizi önümüzdeki yıllarda daha da artacak Hollanda’da öğrenci konut krizi önümüzdeki yıllarda daha da artacak

Uzmanlar, çalınan miktarın büyüklüğünün şaşkınlık yarattığını belirtirken, diğer bankalarda bulunan güvenlik önlemlerinin Bunq'ta olmadığını açıkladı.

Bankaya göre, müşterilere prensip olarak zararın yüzde 100'ü tazmin edilecek. Ancak Bunq, "hem katı kriterler hem de özel koşullar" nedeniyle her vakanın ayrı ayrı incelendiğini duyurdu.

Phishing dolandırıcılığı nedir?
Phishing'de dolandırıcılar, bir banka veya kredi kurumunun sitesini taklit eder. Bu sayede kurbanlarını avlamaya çalışan dolandırıcılar, SMS veya e-posta yoluyla "Hesabınızı doğrulayın!" gibi çağrılar yaparak bir link gönderir. Kişinin linki tıklayarak bilgilerini girmesi istenir.

Girilen giriş bilgileri, hesapları boşaltmak için kötüye kullanılır. Bunq'ta müşterilerin giriş yapmayı da onaylamaları gerekir, bu nedenle suçlular genellikle kurbanı arayıp yüz taraması yapmaya teşvik eder.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş