Emlak danışmanı CBRE öğrenci konutları ile ilgili yaptığı bir araştırmanın sonucunu açıkladı. Buna göre özellikle Rotterdam, Groningen ve Amsterdam gibi üniversite şehirlerinde daha büyük bir yetersizlik riski bulunuyor. Ayrıca Haarlem ve Den Bosch gibi bazı küçük şehirlerde de öğrenciler için durum zorlaşıyor.

Araştırmacılara göre, bu durumun ana nedeni, öğrencilerin üçte birinin özellikle öğrenciler için olmayan, yani normal kiralık konutlarda kalması. Öğrenciler bu evler için genellikle daha yüksek gelirli çalışanlarla rekabet etmek zorunda kalıyorlar.

Buna ek olarak, son yıllarda kiralık konut sektöründe uygulamaya giren daha sıkı kurallar, ev sahiplerinin evini kiraya vermek yerine satmaya yönlenmesine ve dolayısıyla kiralık konut piyasasının daralmasına neden oldu. Bu durum, öğrenciler için mevcut olan konutları daha da azaltıyor.

CBRE, “her ne kadar önümüzdeki yıllarda öğrencilere yönelik konutlarla ilgili olarak bir miktar rahatlama bekleniyor olsa da, normal kiralık evlerin arzının azalması bu büyümeyi dengeleyerek etkisiz hale getiriyor” açıklamasını yaptı.

Hollanda'da ulaşım masrafları orta gelirlileri de zorlamaya başladı Hollanda'da ulaşım masrafları orta gelirlileri de zorlamaya başladı

Araştırmacılar bu nedenle dönemsel kiralanabilecek evlerin inşa edilmesinin kolaylaştırılmasını ve bağımsız olmayan konutlar için puanlama sisteminin değiştirilmesini istiyorlar. CBRE’e göre bu değişiklik, kiralık ev sayısını artırarak, diğer kiracı grupları ile öğrenciler arasındaki rekabeti azaltabilir.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi