Süpermarket zinciri  Carrefour, yapılan kontrollerde Carrefour Extra markalı “mozzarella di buffala campana mini” adlı peynirlerde listeria bakterisine rastlandığını bu nedenle ürünlerin geri çağrıldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada geri çağrılan ürünleri daha önce satın alan müşterilerin ürünü kesinlikle tüketmemesi uyarısında bulunuldu. Şirket bu ürünleri yiyen ve ateş ve/veya baş ağrısı gibi belirtiler gösteren kişilerin aile hekimlerine başvurması tavsiyesinde bulundu.

Geri çağırma işlemi şu ürün için geçerli:
İsim : mozzarella di buffala campana mini 
Marka : Carrefour Extra
Gramaj: 120g
EAN kodu: 3560070949083
Son Kullanma Tarihi: 15.06.2024 
Lot numarası: L137

carrfour mozarella

Listeria bakterisi ve Listeriozis
Listeria monocytogenes bakterileri doğada çok yaygındır; genel olarak hem evcil hem de vahşi hayvanlarca taşınır. Çiğ et, pastörize edilmemiş süt, çiğ meyve ve sebzelerde de bu bakterilere bulaşmış olabilir.
Bakterinin yol açtığı ateş ve/veya baş ağrısı gibi belirtiler küçük çocuklarda, hamile kadınlarda, yaşlılarda veya bağışıklığı düşük kişilerde daha şiddetli olabiliyor. Bu belirtiler, kuluçka süresi 8 haftaya kadar uzayabilen ciddi bir hastalık olan listeriyoza yol açabiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş