AB; teras, otobüs durağı ve işyeri önünde sigara ve e-sigara yasağı getirmeye hazırlanıyor AB; teras, otobüs durağı ve işyeri önünde sigara ve e-sigara yasağı getirmeye hazırlanıyor

Fransa'da dar gelirli hanelere yapılan enerji yardımları bu yıl da sürüyor. Nisan ayında başlayan yardımlar, yaklaşık 6 milyon haneye ulaştırıldı. Ancak bazı haneler bu yardımlardan yararlanamadı. Bu sorunu çözmek amacıyla, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Mayıs ayında bir telafi oturumu ve şikayet platformu kurulduğunu duyurdu.

Enerji çeki başvuruları, bugünden (4 temmuz 2024) itibaren açılan portal üzerinden yapılabilecek. Başvurular, 2022 yılına ait gelir beyanlarına dayanarak değerlendirilecek.

Yardım miktarı
Bu yıl verilecek yardımlar, hane gelirine göre 48 Euro ile 277 Euro arasında değişiyor. Yardımlardan faydalanmak için kişi başı yıllık gelirin 11 bin euro'yu geçmemesi gerekiyor. Tutar, hanenin referans vergi gelirine (RFR) ve hanedeki kişi sayısına göre belirleniyor. 

Kimler yardım başvurusu yapabilir?
Enerji yardımına özellikle çalışma hayatına yeni atılan gençler, 2021-2022 yılları arasında geliri düşen haneler ve 2022 yılında bebeği olan haneler başvuru yapabiliyor.

Başvuru için gerekli belgeler
Başvuruda bulunmak için vergi numarası, geçerli bir kimlik belgesi ve başvuran adına düzenlenmiş enerji faturası gerekmekte.

Nereden başvurulur?
Başvurular, 4 temmuz Perşembe gününden itibaren Aralık 2024'e kadar chequeenergie.gouv.fr/ adresinden yapılabilir.

Çekin kullanımı ve son tarih
Enerji çeki; elektrik, gaz, odun veya yakıtla ısınma ve evdeki bazı enerji işleri için kullanılabilir. 2024 yılı çekleri, 31 Mart 2025 tarihine kadar geçerli olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş