Fransa Başbakanı Michel Barnier, Ulusal Meclis’te yaptığı ilk konuşmada, 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren asgari ücrete (SMIC) yüzde 2 oranında zam yapılacağını duyurdu. 

Barnier, “Çalışmanın karşılığı olmalı. Bu nedenle asgari ücreti 1 Kasım’dan itibaren artıracağız” dedi. ve bu zammın ek bir zam olmadığını, sadece Ocak’ta yapılacak zammın erkene alınması anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Fransa’da Danıştay, okullarda uzun elbise giyme yasağını onadı! Fransa’da Danıştay, okullarda uzun elbise giyme yasağını onadı!

Fransa’da normal şartlarda asgari ücretin 1 Ocak tarihinde artması gerekiyor. Ancak Başbakan’ın da belirttiği gibi bu yıl Kasım ayında yürürlüğe girecek zam kararı, ek bir zam olmayacak. Dolayısıyla Ocak ayında asgari ücrete bir zam yapılmayacak.

Maaşlar ne kadar artacak?
Önümüzdeki ay yapılacak yüzde 2 oranındaki zamla birlikte şuanda brüt 1766,92 euro (net 1398,70 euro) olan asgari ücret miktarı 1802,25 euroya (net 1426 euro) yükselecek. Bu, çalışanların maaşını aylık 35,33 euro artacağı anlamına gelmekte.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi