BurgerBelangen partisinden Meclis üyesi olan Burhanettin Carlak’ın önerisi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Carlak, bu kararın özellikle şehirdeki Müslüman toplumu için atılmış önemli bir adım olduğunu açıkladı.

Hengelo'da vatandaşlar artık özel bir mezarı 50 yıl ya da 75 yıllığına kiralayabilecek. Daha önce bir mezar için maksimum kiralama süresi 20 yıldı ve bu süre her 20 yılda bir uzatılabiliyordu. Şimdi ise ölen kişinin yakınları bir mezar 75 yıllığına kiralayabilecek. Sonrasında ise mezar haklarını 10 ya da 20 yıl uzatabilecek.

Meclis Üyesi Burhanettin Carlak basına yaptığı açıklamada, alınan karardan memnuniyet duyduğunu dile getirirken, bunu esas olarak bir geçiş dönemi niteliğinde olduğunu belirtti. Carlak, birkaç yıl içinde bölgede ebedi defin hakkına sahip bir Müslüman mezarlığı olmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Carlak bölgede ayrı bir Müslüman mezarlığı kurulması fikrini savunuyor. Konuyla ilgili olarak diğer Twente Eyaletindeki belediyelerde bulunan meclis üyeleriyle temas halinde olan Carlak, Euregio konseyinde yer alan Hengelo delegasyonundan da konuyu gündeme getirmesini istedi.

Meclis üyesine göre, bu bölgeye yapılacak bir Müslüman Mezarlığı sınırın hemen ötesinde Almanya’da yaşayan Müslümanlar için de bir olanak olacak. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda’da düşük gelirliler bu yıl yüzlerce euro daha fazla tatil parası alacak Hollanda’da düşük gelirliler bu yıl yüzlerce euro daha fazla tatil parası alacak

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.