Şebeke işletmecisi TenneT, önümüzdeki on yıl içinde hanelerin ve şirketlerin elektrik dağıtımı için ödediği ücretlerin daha da artacağını açıkladı. Tahminlere göre, 2025 ve 2026'da ücretlerde düşme olacak ancak o yıldan sonra 2035'e kadar yıllık yaklaşık yüzde 5 artacak. 

TenneT’e göre bu durum daha çok elektrik şebekesine yapılan büyük yatırımlardan kaynaklanıyor.

Elektrik fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, 2025 yılında ortalama bir hane için dağıtım maliyetleri 124 eurodan 119 euroya, şirketlerin maliyeti ise 776 eurodan 742 euroya düşebilir. Ancak, 2027'den itibaren maliyetler sürekli artacak. Yüksek gerilim tarifesi yüzde 4,7 ve ekstra yüksek gerilim tarifesi yüzde 4,3 artacağı tahmin edilmekte.

Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son

Tahminler, enerji geçişi nedeniyle insanların daha fazla elektrik kullanacağı beklentisine dayanıyor. Bu gerçekleşmezse, maliyetler daha az kişi arasında dağıtılacak ve tarifeler önemli ölçüde artabilecek.

TenneT, maliyet artışlarını sınırlamak için yöntemler araştırıyor ve bakanlıklar ve planlama büroları ile işbirliği yapıyor. CEO Manon van Beek'e göre, TenneT Avrupa sübvansiyonları, piyasa finansmanı veya maliyetlerin elektrik fiyatlarına dahil edilmesi gibi uygun fiyatlı çözümler arıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş