Ukrayna Savaşı nedeniyle görev süresi iki kez uzatılan ancak Ekim ayında görevi devretmeye hazırlanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ten boşalacak koltuğa, Mark Rutte oturacak. 

Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son Amsterdam-Londra Eurostar treninde pasaport kontrolü için Brüksel'de inmeye son

NATO’dan yapılan resmi açıklamada, Hollanda Başbakanlığı görevinden ayrılan Mark Rutte’nin, 1 Ekim'de Batı askeri ittifakının başına geçerek Jens Stoltenberg'in yerini alacağı belirtildi.

NATO'ya üye 32 ülkenin büyükelçileri, Çarşamba günü resmi olarak atamayı kararlaştırdı.

Kısa bir süre öncesine kadar Slovakya, Macaristan ve Romanya, Rutte'nin adaylığını engelliyordu. Ancak geçen hafta Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, resmi olarak adaylıktan çekildiğini açıklamış, Rutte'nin adaylığını desteklediğini belirtmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş