Alman Profesyonel ve Ticari Arıcılar Birliği, marketlerde satışa sunulan bazı balların saflığının ya da kalitesinin bozulduğu veya içine yabancı maddeler karıştırılarak orijinal yapısının değiştirildiği yani tağşiş edilmiş olduğunu açıkladı. 

Bild gazetesine bir demeç veren Başkan Yardımcısı Bernhard Heuvel, meslek birliğinin Alman süpermarketlerinden aldığı 30 bal örneğinin laboratuvarda analiz ettirdiğini ve bu numunelerden 25'inin ucuz şeker şurubu ile karıştırıldığının ortaya çıktığını belirtti.

Heuvel, “İthalatçılar ve gıda ticareti ile güçlerimizi birleştirdik” derken ve AB Komisyonu, tüketici koruma örgütü, polis ve Europol'ü de müşterek mücadele için çağırdıklarını dile getirdi.

Soruşturmalar halen devam ettiğini belirten yetkililer bu nedenle incelemeden geçen balların isimlerini henüz yayınlamadı.

Almanya’da ballarda yaşanan bu sorun bir süredir biliniyordu. Özellikle tüketiciyi koruma örgütleri özellikle Almanya’da üretilen balların tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyordu. Ancak Almanya’da üretilen bal, sadece yüzde 30’luk bir talebi karşılamakta. Geri kalan kısım ise Türkiye, Çin, Ukrayna ve Romanya’dan ithal edilmekte.

Avrupa Birliğinin aldığı bir karar doğrultusunda yaklaşık iki yıl içerisinde balın ambalajının üstünde menşei ülkesinin açıkça belirtilmesi gerekecek. Şuanda bal karışımlarında sadece AB'den gelip gelmediği belirtiliyor. 
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: tarasyasinski - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya'dan uyarı: Plastik şişeler çocuklarda kısırlığa yol açıyor! Almanya'dan uyarı: Plastik şişeler çocuklarda kısırlığa yol açıyor!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi