Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Kröv kasabasında, bir otelin bir kısmı çöktü. Olayda bir kişi öldü. Enkaz altında kalan ve aralarında Hollandalı bir ailenin de bulunduğu 8 kişinin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olay, Salı günü saat 23.00 civarında Moezel Nehri kıyısındaki Kröv kasabasında meydana geldi. Polis, binanın bir katının çöktüğünü belirtti.

ANP ve Het Urkerland’ın bildirdiğine göre, tatil için Almanya’ya giden Urk şehrinden 26 yaşındaki bir adam, 23 yaşındaki bir kadın ve iki yaşındaki oğulları çöken binanın altında kaldı. Kadın ve çocuk arama kurtarma çalışmaları sırasında kurtarıldı ancak adamın hala enkaz altında olduğu belirtildi.

Alman polisinden yapılan açıklamada, çökme sırasında otelde bulunan 14 kişiden beşi kendi çabalarıyla dışarı çıktı. Aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 8 kişinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir kişi ise hayatını kaybetti.

Enkaz altından kendi çabalarıyla çıkan kişiler ve yardım ekipleri tarafından kurtarılan kişiler, ambulanslarla çevre hastanelere nakledildi.

Olay yerine yaklaşık 250 kurtarma görevlisi, itfaiye, polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Ayrıca, kurtarma köpekleri ve drone ekipleri de olay yerinde hazır bulunuyor.

Çevredeki binaların sakinleri, otelin daha fazla çökme ihtimaline karşı tahliye edildi. Onlar için bir bakım merkezi kuruldu. Kurtarma çalışmaları nedeniyle tüm bölgede yollar kapatıldı.

Olayın nedeni henüz bilinmiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş