Bulgaristan Gümrüğünden yapılan bir açıklamada, Danube Köprüsü 2 – Vidin’de gerçekleştirilen bir inceleme sırasında, bir kamyonun sürücü kabininde beyan edilmemiş 154.660 İngiliz ve İskoç Sterlini ele geçirildiği belirtildi.

operasyon Ulusal Gümrük Ajansı, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü (DG), Sınır Polisi Genel Müdürlüğü ve Ulusal Gelir Ajansı’nın ortaklığında kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirildi. 

15 Eylül 2024'te düzenlenen aramalarda yetkililer, saat 14:20 civarında Almanya'dan Türkiye'ye tekstil ürünleri taşıyan ve Türk vatandaşı tarafından kullanılan bir kamyonu, Romanya'dan Bulgaristan'a girişte kontrol için durdurdu. 

Sürücü, gümrük yetkililerine beyan edecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Yük, Vidin Gümrük Ofisi'ne daha detaylı bir inceleme için sevk edildi. Yapılan kapsamlı gümrük kontrolü sırasında, aracın kabin bölümünde bazı boşluklara yerleştirilmiş halde içinde 154 bin 660 İngiliz ve İskoç Sterlini (yaklaşık 184 bin euro) bulunan 37 vakumlu torba ele geçirildi.

Sterlin Bulgaristan-1

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve nakit paralara el konuldu. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Lübnan’da bir siber saldırı daha: Bu sefer telsizler patladı! Lübnan’da bir siber saldırı daha: Bu sefer telsizler patladı!

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi