Hollanda, bu yıl iflasların en çok arttığı ülkeler arasında yer alıyor. Gelecek yıl dünya genelinde hafif bir düşüş beklenirken, Hollanda’da iflas dalgasının devam edeceği öngörülüyor.

İşletmelerin mal veya hizmet satarken karşılaştıkları ödeme risklerine karşı koruma sağlayan, kredi sigortacı şirketi Atradius tarafından hazırlanan rapora göre Hollanda'daki iflaslar bu yıl yüzde 31 arttı ve 2025'te yüzde 7 oranında daha yükselecek. Atradius'tan ekonomist Theo Smid, bu rakamların kendisini şaşırtmadığını belirtti.

Smid'e göre Hollanda'da ertelenen vergiler bu iflasların sayısını da artırdı. "Bu nedenle oluşan vergi borcu beş ila yedi yıllık bir dönemde ödenebilir.” diyen Smid, “Ancak her işletme bu borcu ödeyemediği için, gelecek yıl da iflaslarda hafif bir artış göreceğiz." Açıklamasında bulundu.

Perakende sektöründe iflas dalgası
2024'te özellikle ulaşım ve depolama, konaklama ve inşaat sektörlerindeki iflas sayısı, pandemiden önceki 2019 yılına kıyasla önemli ölçüde artmış durumda. Perakende sektöründeki işletmeler de oldukça zorlanıyor.

Dünya genelinde durum
Rapora göre iflasların bu yıl en çok arttığı diğer ülkeler arasında Avustralya (%34), Yeni Zelanda (%34), İsveç (%33) ve Kanada (%31) yer alıyor.

Ekonomik koşulların dünya genelinde iyileşmesi bekleniyor. Atradius, bu yıl dünya genelinde iflasların yüzde 23 oranında artacağını öngörürken, 2025'te bu oranın yüzde 3'lük hafif bir düşüş göstereceğini tahmin ediyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar? Avrupa ve Türkiye’de yıllık ortalama gelir ne kadar?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi