DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin sorunlarını çözmek için, yönetim kurulları ile toplantılar düzenleyerek dosyalar hazırlayacaklarını yetkililere sunacaklarını belirtti.

DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız yıllardır hep aynı sorunlarla karşılaşmaktadır. Daha önceki yıllarda DTİK Avrupa temsilciler Kurulu Başkanlığımda Yönetim kurullarımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonunda hazırladığımız dosyaları, Hükümet yetkililerine sunarak bazı sorunlar çözüme kavuşmuştur. Gurbetçilerin Araçlarını Türkiye’de iki sene bırakabilmeleri için Yönetim kurulumuz ve mevcut Hükümet yetkilileri ile yaptığımız istişare sonucunda bu kanun gerçekleşmişti. Sorunlar çoğaldı bunlardan bazıları, Yabancı plakalı aracın ve sürücünün Türkiye’ye giriş yapabilmesi için son 12 ayda en az 185 gün yurtdışında kalması gerekiyor. Bu olmadığında Türkiye’ye girişte sorun yaşanıyor. Emekli gurbetçilere istisna uygulanıyor fakat yine de uygulama sorunlara neden oluyor. Yabancı plakalı aracın Türkiye'de uzun süre kalabilmesi için son 12 ayda en az 185 gün yurtdışında kalmış olma zorunluluğu var. Bu 12 ayda en az 185 gün yurtdışında sürenin hesaplaması aynı zamanda araç sahibi sürücü için de geçerli. Bu uygulamanın sınır kapılarında sorunlara yol açtığını belirten gurbetçiler, bu 185 günün süresinin 30 güne olmasını istiyorlar.” dedi.

Seçimler öncesinde hükümet programında 185 günlük sürenin 30 güne indirilmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Torunoğulları, “Ricamız bunun hızlandırılması bu şekilde de Yurt dışındaki bir sorunumuzda Ortadan Kalkmış olacak.  Ve sorunsuz bir şekilde Türkiye'ye kendi araçlarıyla seyahat edebilecekler. Yurtdışında yaşayanlar bu sorunlara artık bir çözüm bulunmasını talep ediyor. Gurbetçilerin başlıca sorunları, 185 gün uygulamasın 30 güne düşürülmesi, sınır kapısında bekleme süresin kısaltılması yüksek uçak bilet fiyatı ve yurtdışından getirilen telefonlara kayıt ücreti. Bu sorunların çözümü için yeniden gözden geçirilmeli Hükümetteki bakanlıklarımızla istişarede bulunup sorunları dosyalar halinde hazırlayıp sunum yapacağız, çözüm için çalışmalarımız devam ediyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Mustafa Koyuncu
©Sonhaber.eu

Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi