İznini Türkiye’de geçirdikten sonra dönüş yoluna çıkan gurbetçiler Avrupa ülkelerinde geçerli kuralları göz ardı ettiği için yüzlerce euro ceza ödemek zorunda kalıyor. Başından geçenleri sosyal medya platformunda paylaşan bir gurbetçi 3 karton sigara, diğer bir gurbetçinin ise 5 kilo antep fıstığı için yüzlerce euro ceza ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yaşadığı ülkeye geri dönmek için yola çıkan gurbetçi, Hırvatistan gümrüğüne geldiğinde arabasının arandığını ve yanlarında bulunan 3 karton sigara için 917 euro ceza ödediğini açıkladı.

Başından geçenleri sosyal medya platformu Instagram’da çektiği bir video ile anlatan gurbetçi Hırvatistan’a girer girmez bütün arabaların şase numaraları da dahil kontrolden geçirildiğini dile getirdi. 

Gurbetçi videosunda “Sadece 3 karton sigara için 917 Euro ceza yedik. Antepli bir arkadaş 5 kilo Antep fıstığı için 630 euro ceza yedi” şeklinde ifade kullandı.

Yola çıkacakları uyaran gurbetçi, Hırvatistan sınır kapılarında çok sıkı denetim yapıldığını ve araçların didik didik arandığını sözlerine ekledi.

Dönüş yolunda yanınızda taşıyabileceğiniz para, altın ve çeşitli ürünlerin miktarını öğrenmek için bu habere göz atabilirsiniz.
Gurbetçiler için gümrük kuralları: İzin dönüşü yanınızda ne getirebilirsiniz?
©Sonhaber.eu

Fotoğraf - Temsili

Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor! Almanya’da bu ihlalde bulunan kiracıya 500 bin euro ceza kesiliyor!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş