Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi sayısı 3 milyona yaklaştı

Halk Sağlığı Enstitüsü RIVM, Hollanda'da halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen mpox virüsünün yeni varyantının tespit edilmediğini ancak ileride tespit edilmesi halinde kişinin hemen izole edilerek, kaynak ve temas araştırması yapılacağını açıkladı. Kurum bu önlemin, hastalığın yayılmasını hızlı bir şekilde sınırlayabileceklerini belirtti.

Geçen yılın sonlarından bu yana, mpox'un yeni bir varyantı olan "clade", Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde patlak verdi. Bu hastalık, son haftalarda diğer Afrika ülkelerine ve Afrika dışına da yayıldı.

Hollanda’ya da gelebilir
RIVM, bu mpox varyantının "muhtemelen" Hollanda'ya da geleceğini düşünüyor. Kurum, insanların bu virüsü ülkeye getirebileceğini ancak bunun ne zaman olacağının belirsiz olduğunu belirtti ve şu anda Hollanda'da böyle bir vakaya rastlanmadığı için ciddi bir durum olmadığını kaydetti.

RIVM ayrıca, etkilenen bölgelere seyahat eden Hollandalılara dikkatli olmalarını ve mpox ile enfekte olmuş kişilerle temas etmemelerini tavsiye etti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş