Sektör kuruluşu BOVAG tarafından yapılan bir açıklamada Hollanda’da yenilerine göre fiyatları daha hesaplı olan ikinci el araçların satışının arttığını açıkladı. Kuruma göre bu artış sadece benzinli araçlarda değil, aynı zamanda elektrikli araçlarda da gözlemleniyor.

Açıklanan verilere göre Ağustos ayında 193.940 adet ikinci el araç satıldı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 30'luk bir artış anlamına geliyor. Bu yılın ilk sekiz ayında toplam 1,4 milyondan fazla ikinci el araç satıldı, bu da geçen yıla göre yüzde 12'lik bir artış.

Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti Turkse Rangers, Bree Beek'i 4-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti

Hâlâ en çok satılan ikinci el araçlar benzinli araçlar, ancak son zamanlarda ikinci el elektrikli modellerin popülaritesi de artıyor. Ocak ile Ağustos ayları arasında 63.467 adet ikinci el elektrikli araç satıldı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 daha fazla. Ayrıca hibrit modeller de giderek daha fazla tercih ediliyor.

BOVAG Başkanı Gerard ten Buuren, daha uygun fiyatlı modellerin piyasaya çıktığı ikinci el elektrikli araç pazarının büyüdüğünü açıkladı. Ten Buuren "Giderek daha fazla elektrikli araç leasingden çıkarak ikinci el piyasasına geri dönüyor. Aynı zamanda, yeni araçların ve yakıtın fiyatlarının yanı sıra hanelerin harcamaları da artıyor. Bu nedenle tüketiciler, daha sık olarak ikinci el elektrikli araçları tercih ediyor." dedi.

Önceki aylarda olduğu gibi Ağustos ayında da yeni binek otomobil satışlarında bir düşüş görüldü. Özellikle yeni benzinli araç kayıtlarının sayısı azaldı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş